Nyheter
Carita ThörnCarita Thörn
NYHET

Carita nådde sitt mål – har samlat in över 300 000 kronor

Eldsjälen Carita Thörn har samlat in pengar till Min Stora Dag i flera år. Hon har anordnat allt ifrån loppmarknad och påskmaskerad till olika aktiviteter på stan. Alltid till förmån för Min Stora Dag. Nu har hon uppnått sitt fantastiska mål på hela 300 000 kronor.

Det hela började med att Carita och hennes barnbarn fick en idé om att ordna en dag för barn i Vimmerby, de bestämde sig för att kalla det ”Barnens Stora Dag”.

– Jag ringde runt till företag, butiker och vänner som kunde hjälpa mig. På Vimmerby Tidning blev de så imponerade så vi fick en jätteartikel och annonsen betalades av Vimmerby Handel. Så började allt, säger Carita.

Hon berättar att det blev en toppendag med clowner, trollkarl, lotterier, ponnyridning och mycket mer. Alla pengar som kom in, 33 000 kronor, skänkte hon till Min Stora Dag.

”Fantastiskt att göra någons dag rolig”

Tanken om att engagera sig för Min Stora Dag har funnits med länge hos Carita. När hennes man blev sjuk i leukemi mötte hon många svårt sjuka barn på sjukhuset.

– De var så små och tappra och jag led verkligen med dem. En dag när jag satt i cafeterian hittade jag en folder från Min Stora Dag och tänkte ”så fantastiskt att kunna göra någons dag rolig och få tänka på något annat än sjukdom”, berättar Carita.

Några år senare kände hon att tiden var rätt och började på olika sätt samla in pengar till Min Stora Dag. Under åren som gått har hon lyckats engagera i princip hela Vimmerby med sina aktiviteter. Hennes insamlingsmål: 300 000 kronor.

– Jag tänkte för mig själv att 300 000 kronor kan ju inte vara omöjligt. Nu är jag där!

Privatperson fick Carita att nå sitt mål

Hennes sista aktivitet var en loppis i Folkets Park i Vimmerby. På plats fanns kafé, lotterier och utställare. När dagen var slut fattades 1 000 kronor för att Carita skulle nå sitt mål.

– Dagens Vimmerby gjorde en artikel om detta och det tog bara fem sekunder så fick jag ett telefonsamtal från en dam som skänkte detta. Härliga människor vi har i Vimmerby, konstaterar Carita.

Varmt tack för ditt engagemang Carita säger vi på Min Stora Dag! Din insamling gör att fler barn kan få glädjefyllda upplevelser i en tuff vardag. Vill du också starta en insamling till förmån för Min Stora Dag? Gör det här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner