Nyheter
Anna EngebretsenAnna Engebretsen
NYHET

Anna Engebretsen ny ordförande för Min Stora Dag

Anna Engebretsen har nyligen blivit invald som ny ordförande för Min Stora Dags styrelse. Anna, som varit djupt engagerad i stiftelsen arbete sedan dess start, tillträder sin nya roll den 1 januari 2024. Hon tar över efter avgående ordförande, juristen Biörn Riese, som lett styrelsens arbete i sex år.

– Jag är mycket tacksam och ödmjuk över att få möjlighet att göra skillnad och ge en ljusglimt i barnens tunga vardag. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta stötta och lära mig av det fantastiska arbete som personalen, volontärerna och styrelsen gör, säger Anna.

Annas resa på Min Stora Dag började redan när stiftelsen grundades år 2000. Som volontär var hon i många år aktiv med Min Stora Dags lägerverksamhet, och för tio år sedan klev hon in som ledamot i styrelsen.

– Erfarenheten som volontär på bland annat våra läger runt om i Sverige har givit mig värdefulla perspektiv och viktig kunskap om livet men också stärkt min övertygelse om att Min Stora Dag verkligen gör skillnad, berättar Anna.

Anna har, vid sidan om sitt stora privata engagemang för barn, ett förflutet inom marknadsföring och kommunikation. Hon har jobbat på mediebyrån OMD, och under ett antal år arbetade hon med marknad, reklam och sponsring på SkiStar. Anna har idag även styrelseuppdrag inom Bilia, Öresund, Stenhus Fastigheter och MQ Marqet.

Läs mer om Anna här.

Anna kliver in i sin ordföranderoll den 1 januari 2024 och ersätter juristen Biörn Riese som varit del av Min Stora Dags styrelse i tio år, varav de sex senaste åren som ordförande. Anna ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Att nu få accelerera mitt engagemang och tillsammans med fantastiska medarbetare få arbeta för att ytterligare stärka Min Stora Dag vidare är en ynnest. Jag vill också passa på att tacka Biörn Riese som med varmt engagemang varit vår högt uppskattade ordförande i många år.

Biörn Riese summerar sin tid så här:
– När jag nu ser tillbaka på min tid i styrelsen, så kan jag konstatera att Min Stora Dags verksamhet under de 10 år jag varit med verkligen utvecklats som resultat av alla medarbetares oförtröttliga arbete! Varmt tack för att jag fick vara med ett tag på den spännande resan! Jag vill även passa på att tacka alla som bidragit för allt stöd till och engagemang för Min Stora Dag som gjort att vi kunnat hjälpa allt fler barn år efter år!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner