Nyheter
Emelie Wiking och Malin Hedlund på Sväva förlag.Emelie Wiking och Malin Hedlund på Sväva förlag.
NYHET

Barndomsvännerna skapar böcker som ger livsviktig glädje

Emelie och Malins fylla-i-böcker skapar inte bara fina minnen för de som skriver i boken, utan även för barn som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser. För varje såld bok skänker de nämligen 15 kronor till Min Stora Dags arbete.

När Emelie Wikings son var nyfödd började Emelie fylla i en ”bebisbok” med alla hans milstolpar. Men samtidigt som hennes son växte märkte hon att fylla-i-böckerna tog slut. Hon ville fortsätta dokumentera hans liv och såg att det fanns en lucka på marknaden som hon kunde fylla.

– Jag gillar formatet med fylla-i-böcker och har tyckt att det varit kul att både göra och ha hans första bok. Min son har också tyckt att det varit väldigt kul att läsa i sin första bok, berättar Emelie.

Hon kontaktade sin barndomskompis från skoltiden i Karlstad, Malin Hedlund, som direkt nappade på idén. De bestämde sig för att skapa en trilogi av fylla-i-böcker som tillsammans täcker in barnets egen saga från den allra första tiden till och med mellanstadieålder.

Böckerna bidrar till Min Stora Dag

För varje såld bok bestämde sig Emelie och Malin för att 15 kronor skulle gå till Min Stora Dag, vars syfte de tycker ligger fint i linje med sina böcker – att skapa och samla på fina minnen.

– Vi jobbar inom vården båda två och har sett vilken lycka det kan vara för hela familjen när ett barn får en Stor Dag, det är en organisation som alltid legat nära hjärtat hos oss båda, berättar de och fortsätter:

– Vi har till och med ett uppslag i våra böcker som heter ”Min drömdag” där man får beskriva med bilder och ord om ens drömdag, vilket ju är precis vad en Stor Dag är.

Tack Emelie och Malin för ert engagemang! Vill du också vara med och ge livsviktig glädje till barn som kämpar? Skapa en insamling till förmån för Min Stora Dag här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner