Nyheter
Arkeltorps brandmän hjälper till att lasta jordgubbarArkeltorps brandmän hjälper till att lasta jordgubbar
NYHET

Brandkår firar 110 år med att stötta Min Stora Dag

När Arkelstorps brandkår firar jubileumsår slår de på stort. En kalender ska skapas och alla pengar de får in skänkas till barn som behöver extra kraft och glädje.

I år fyller deltidsbrandkåren från Arkelstorp i Kristianstads kommun hela 110 år. För att uppmärksamma detta ville kåren hitta på något roligt. Det var då idéen om en uppdaterad version av en brandmanskalender kom på tal.

– Skillnaden är att våra månadsbilder skulle vara påklädda och försöka illustrera några av våra vanligaste arbetsuppgifter på ett roligt och lättsamt sätt, berättar Martin Olsson på Arkelstorps brandkår.

Brandkåren vill sprida glädje

För att få ytterligare tyngd i projektet ville brandkåren göra allt ideellt och skänka pengarna från försäljningen av kalendrarna till ett välgörande ändamål. Det var då Min Stora Dag kom in i bilden.

– Vi kom ganska snabbt fram till att Min Stora Dag och deras verksamhet passar väl in på vad vi vill med vår insamling, att sprida glädje där det behövs som mest.

”Vi väcker nyfikenhet”

Målet är nu att kåren ska sälja 300 kalender och därmed skänka hela summan på 30 000 kronor till Min Stora Dag.

– Förutom de pengar det förhoppningsvis kommer att inbringa, har vi haft roligt när vi planerat och tagit våra bilder. Vi väcker nyfikenhet som kanske innebär välbehövlig rekrytering till verksamheten, konstaterar Martin.

Stort tack för er insamling säger vi på Min Stora Dag! Här kan du läsa mer om hur du kan starta en egen insamling.

Arkeltorps brandkår

Martin med sin kanot. Han paddlade 60 mil till förmån för Min Stora DagMartin med sin kanot. Han paddlade 60 mil till förmån för Min Stora Dag

Starta en egen insamling

Vill du också starta en egen insamling? Här kan du läsa mer om hur du går till väga.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner