Nyheter
Funkismorsorna och Jan Gradvall under Hela Spektrats webbinarium 2021Funkismorsorna och Jan Gradvall under Hela Spektrats webbinarium 2021
NYHET

Viktiga samtal om autism – nu på UR Play

Nu finns årets webbinarium med Hela Spektrat att se på UR Play. Programmet är fullspäckat med spännande och inspirerande samtal kring hur vi tillsammans kan skapa en bättre fritid för barn med autism.

Med hjälp av gäster som Greta Thunberg, Funkismorsorna och Alexander Skytte grottar vi ner oss i hur vi kan skapa fler positiva sammanhang, mer meningsfulla aktiviteter och framför allt en bättre anpassad och tillgänglig fritid för barn med autism.

– Världen hade inte sett ut som den gör idag utan folk med autism som verkligen kan ha laserfokus, säger Greta Thunberg.

Vi får under programmets dryga timme även höra professor Sven Bölte berätta om sina insikter på området och lära känna organisationen Lära med djur.

Visas i Kunskapskanalen

Samtalen är inspelade på Cirkus i Stockholm under våren 2021 och leds av journalisten Jan Gradvall.

Projektet Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet som möjliggörs genom finansiering av Postkodlotteriet.

Se programmet på UR Play redan nu eller när det sänds i Kunskapskanalen den 24 maj.

Logga: Hela SpektratLogga: Hela Spektrat

Läs mer om Hela Spektrat

Alla barn har rätt till en givande fritid och meningsfulla sociala sammanhang. Därför har Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet initierat projektet Hela Spektrat.

Projektet har två beståndsdelar. Den ena är att utveckla inspirerande seminarium med fokus på aktuella rön och insikter, den andra är att utveckla specialanpassade läger för barn med autism.

Målet är att göra varaktig skillnad för barn med autism i Sverige.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner