Kan du dela med dig lite av din kraft och glädje?

Bli en av Min Stora Dags glädjespridande volontärer och gör positiv skillnad för barn och unga som kämpar.

Du bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag. Ta chansen och sök ett unikt och meningsfullt uppdrag där du får sprida kraft till de som behöver det mest!

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av upplevelser: egna Stora Dagar där ett barn får en helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en fotbollsmatch och Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis klättra, sjunga eller e-sporta tillsammans. Gemensamt för alla typer av Stora Dagar är att upplevelserna ska vara något utöver det vanliga och som fyller på med kraft och positiva barndomsminnen.

Volontären är den viktiga direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samarbete med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelser, kommunicerar med familjer, representerar Min Stora Dag och är ansvarig på plats under läger och gruppaktiviteter.

Planering, förberedelser och uppföljning av de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig som är strukturerad, tydlig, noggrann och har god datorvana. Gillar du projektledning och vill göra skillnad för andra så är detta verkligen ett uppdrag för dig!

Barnet i fokus

Barnets bästa är i fokus i allt vi gör och du som volontär ska känna dig trygg i att bemöta barn på ett pedagogiskt och positivt sätt. Barnen, men även familjerna du möter som volontär, är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Som volontär vid olika upplevelser krävs det att du är handlingskraftig och kan se helheten kring vad som behöver prioriteras på plats. Allt för att barnen ska få en så positiv och minnesvärd Stor Dag som möjligt.

Tre Stora Dagar per år

Du genomför cirka tre Stora Dagar per år och bestämmer själv när det passar dig att åta dig uppdragen under året. Att planera en upplevelse kan ta allt från tre till betydligt fler timmar beroende på typ av Stor Dag, och att färdigställa allt kan ta allt från en vecka upp till ett år. Arbetet är flexibelt och Min Stora Dags kansli finns hela tiden där som stöd och bollplank.

Du som söker ska ha fyllt 21 år och kan vara bosatt var som helst i Sverige. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter. För att ge bästa möjliga bemötande till föräldrar och barn som ska få en Stor Dag har vi behov av fler volontärer som kan kommunicera på andra språk än svenska och engelska. Vi söker främst efter dig som pratar arabiska, men alla språkkunskaper är meriterande.

Den kraft och glädje du delar med dig av får du tillbaka sen. Att personligen få bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år. Sök om att få bli volontär så får du chansen att bidra till ett viktigt avbrott i en tuff vardag för många barn som kämpar!

Just nu är ansökningen stängd, men registrera dig gärna i vår volontärbevakare här nedan så får du information om när den öppnar igen. Nästa ansökningsperiod är planerad till hösten 2023.

Volontärbevakaren

  • Volontärbevakaren

    Registrera din e-postadress här så meddelar vi dig när ansökan för att bli volontär öppnar.

Inspireras av andra volontärer

Högst upp på Birgittas bucket list – att bli volontär

När Birgitta Burman gick i pension hade hon en lista med önskningar, en av dem var att bli volontär för Min Stora Dag. Läs om Birgittas fyra år som volontär!

Läs mer
Möt Andreas – en av våra engagerade volontärer

Under 2020 genomförde Andreas sin alldeles första egna Stora Dag som volontär hos oss. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till honom om volontäruppdraget.

Läs mer
Olivias dröm gick i uppfyllelse

När Olivia blev volontär för Min Stora Dag var det en dröm som gick i uppfyllelse. Hon har nämligen själv fått uppleva flera Stora Dagar som barn och har sedan dess velat bli volontär.

Läs mer

Se filmer från Stora Dagar

Med våra volontärers hjälp skapar vi tusentals Stora Dagar varje år. Ta del av glädjen i filmerna från några av dagarna!

Våra volontärer har personliga ID-nummer

För att alla ska känna sig trygga och veta att en person med säkerhet är volontär för Min Stora Dag har alla våra volontärer ett personligt identifieringsnummer samt volontärsbricka.

Har du fler frågor?

Då är du varmt välkommen att kontakta vår volontärsamordnare.

Caroline KylberghCaroline Kylbergh
caroline.kylbergh@minstoradag.org
070-455 20 95

 

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner