Bli volontär hos Min Stora Dag

En volontär hos Min Stora Dag är en sann glädjespridare. Du gör positiv skillnad och bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av aktiviteter. Du kan läsa om dem här.

Volontären är den viktiga direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samarbete med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelserna, kommunicerar med familjen och representerar Min Stora Dag.

Planeringen av och förberedelserna inför de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig som är strukturerad, tydlig och noggrann och har god datorvana. Gillar du projektledning och vill hjälpa dina medmänniskor så är detta verkligen ett uppdrag för dig!

Barnet i fokus

Barnets bästa är i fokus i allt vi gör och du som volontär bör känna dig trygg i att bemöta barn på ett pedagogiskt sätt. Barnen, men även familjerna du möter som volontär, är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Som volontär vid olika arrangemang krävs det att du är handlingskraftig och kan se helheten kring vad som behöver prioriteras på plats. Allt för att barnen ska få en så positiv och minnesvärd upplevelse som möjligt.

Tre Stora Dagar per år

Du genomför minst tre Stora Dagar per år och bestämmer själv när det passar dig att åta dig uppdragen under året. Att planera en aktivitet kan ta allt från tre till betydligt fler timmar beroende på aktivitet, och att färdigställa aktiviteten kan ta allt från en vecka till flera månader.

Arbetet är flexibelt och Min Stora Dags kansli finns hela tiden där som stöd och bollplank.

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet. Du som söker ska ha fyllt 21 år. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter.

Att personligen få bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år.

Nästa ansökningsperiod är 1-31 mars.

”Att få se tacksamheten hos barnen och deras familjer gör att jag får perspektiv på mitt eget liv”

 

/Therese Post, volontär i Hyllinge, Helsingborg.

 

Bilden på Therese och DJ Méndez är från en Stor Dag när hon tillsammans med några barn från Helsingborgs lasarett såg musikalen Djungelboken.

”Under åren har jag varit inblandad i många teknikönskningar och har på nära håll sett hur mycket det betyder för barnen”

 

/Arnie Wain, volontär i Stockholm.

”När jag levererar guldkuvertet är barnen många gånger piggare och gladare än då vi träffades första gången”

 

/Jonny Björklund, volontär i Sundsvall.

På bilden ser ni Jonny när han räcker över guldkuvertet till Kim som har fått en egen Stor Dag.

Andra sätt att bidra

Månadsgivare

Bli en av våra glädjegivare! Som månadsgivare hos Min Stora Dag är du med varje månad och ger glada barndomsminnen till barn som kämpar.

Bli månadsgivare
Starta en egen insamling

Här kan du engagera dig och dina vänner i Min Stora Dags viktiga arbete. Du kan även hitta insamlingar som andra har startat.

Starta insamling
Fler sätt att bidra

Det finns flera sätt att stödja Min Stora Dag. Tillsammans ger vi kraft och glädje till barn som kämpar.

Stöd oss

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner