Kan du dela med dig lite av din kraft och glädje?

Bli en av Min Stora Dags volontärer! Du gör positiv skillnad och bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Som volontär för Min Stora Dag kommer du vara involverad i tre olika typer av upplevelser: egna Stora Dagar där ett barn får en egen, helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, sjunga eller rida tillsammans. Gemensamt för alla typer av Stora Dagar är att upplevelserna ska vara något utöver det vanliga och som fyller på med kraft och positiva barndomsminnen.

Volontären är den viktiga direktlänken mellan Min Stora Dags kansli, barnet och barnets familj. I samarbete med kansliet på Min Stora Dag planerar du upplevelser, kommunicerar med familjer och representerar Min Stora Dag. Planeringen av och förberedelserna inför de Stora Dagarna innebär en hel del administrativt arbete för dig som volontär, därför söker vi dig som är strukturerad, tydlig, noggrann och har god datorvana. Gillar du projektledning och vill hjälpa dina medmänniskor så är detta verkligen ett uppdrag för dig! Det är även ett stort plus om du pratar fler språk.

Barnet i fokus

Barnets bästa är i fokus i allt vi gör och du som volontär bör känna dig trygg i att bemöta barn på ett pedagogiskt sätt. Barnen, men även familjerna du möter som volontär, är ofta i en tuff situation och därför letar vi speciellt efter dig som är lyhörd, har stort tålamod och en stark empatisk ådra.

Som volontär vid olika upplevelser krävs det att du är handlingskraftig och kan se helheten kring vad som behöver prioriteras på plats. Allt för att barnen ska få en så positiv och minnesvärd Stor Dag som möjligt.

Tre Stora Dagar per år

Du genomför minst tre Stora Dagar per år och bestämmer själv när det passar dig att åta dig uppdragen under året. Att planera en upplevelse kan ta allt från tre till betydligt fler timmar beroende på typ av Stor Dag, och att färdigställa allt kan ta allt från en vecka till flera månader. Arbetet är flexibelt och Min Stora Dags kansli finns hela tiden där som stöd och bollplank.

Vi söker volontärer i orter runt om i hela landet. Du som söker ska ha fyllt 21 år. Min Stora Dag vill att sammansättningen av volontärerna ska representera samhället i stort och vi eftersträvar alltid en bredd i bakgrund och erfarenheter. Vi ser ett behov av fler volontärer med språkkunskaper utöver svenska och engelska och söker just nu efter dig som utöver svenska pratar farsi, somali eller arabiska.

Den kraft och glädje du delar med dig av får du tillbaka sen. Att personligen få bidra till den glädjande, viktiga effekt barnen och deras anhöriga får av en Stor Dag är anledningen till varför många av våra volontärer fortsätter år efter år.

Just nu är ansökan stängd. Den öppnar igen under våren 2024!

Volontärbevakaren

  • Volontärbevakaren

    Registrera din e-postadress här så meddelar vi dig när ansökan för att bli volontär öppnar.

Inspireras av andra volontärer

Volontär Birgitta BurmanVolontär Birgitta Burman
Högst upp på Birgittas bucket list – att bli volontär

När Birgitta Burman gick i pension hade hon en lista med önskningar, en av dem var att bli volontär för Min Stora Dag. Läs om Birgittas fyra år som volontär!

Läs mer
Andreas är en av Min Stora Dags volontärerAndreas är en av Min Stora Dags volontärer
Möt Andreas – en av våra engagerade volontärer

Under 2020 genomförde Andreas sin alldeles första egna Stora Dag som volontär hos oss. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till honom om volontäruppdraget.

Läs mer
Volontär Olivia LjungbergVolontär Olivia Ljungberg
Olivias dröm gick i uppfyllelse

När Olivia blev volontär för Min Stora Dag var det en dröm som gick i uppfyllelse. Hon har nämligen själv fått uppleva flera Stora Dagar som barn och har sedan dess velat bli volontär.

Läs mer
Karta över Min Stora Dags volontärerKarta över Min Stora Dags volontärer

Se filmer från Stora Dagar

Med våra volontärers hjälp skapar vi tusentals Stora Dagar varje år. Ta del av glädjen i filmerna från några av dagarna!

Våra volontärer har personliga ID-nummer

För att alla ska känna sig trygga och veta att en person med säkerhet är volontär för Min Stora Dag har alla våra volontärer ett personligt identifieringsnummer samt volontärsbricka.

Har du fler frågor?

Då är du varmt välkommen att kontakta vår volontärsamordnare.

Sini Teng, volontärsamordnare
Sini Teng

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner