Nyheter
Ungdområdet och PinchosUngdområdet och Pinchos
NYHET

Pinchos lanserar höstens mest glädjespridande efterrätt till förmån för Min Stora Dag

Under november månad 2020 kommer restaurangkedjan Pinchos servera en efterrätt framtagen av Min Stora Dags ungdomsråd. För varje såld efterrätt skänks 5 kronor till Min Stora Dag för att sprida kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

En efterrätt som ska älskas av många! Det var ambitionen när Min Stora Dags ungdomsråd samlades i Göteborg för att tillsammans ta fram en efterrätt som kommer att finnas på Pinchos menyer under november. Resultatet är en riktig festbomb med klassiska ingredienser som dulce de leche, hallon, kanderade popcorn och myntablad. ”En magisk efterrätt med extra allt”, enligt ungdomarna själva.

– Höstens viktigaste och mest glädjespridande efterrätt är här! Det här gästspelet är av extra vikt, framförallt för att det är framtaget med ett riktigt bra ändamål i åtanke. Det var fantastiskt att få se ungdomsrådets engagemang kring att ta fram en efterrätt som ska älskas av många och resultatet är en härlig efterrätt som passar väldigt bra in i vår meny, säger Caisa Lintunen, konceptansvarig Pinchos.

”Efterrätten är magisk med extra allt”

Min Stora Dags ungdomsråd bildades 2019 som en viktig resurs i organisationens arbete med att lyfta och lyssna på barnens röst. Genom expertrådet diskuteras barnkonventionen, frågor som rör vuxnas bemötande och annat som bidrar till Min Stora Dags utveckling.

Min Stora Dags ungdomsråd består av Clara, Alva, Olivia, Nanna och Noah som alla har en sjukdom eller diagnos. De har tidigare fått en Stor Dag via Min Stora Dag vilket gör att de har stor expertkunskap och insikt om Min Stora Dags målgrupp.

”Det var som en dröm”

Så här säger barn- och ungdomsrådet själva om efterrätten:

Olivia: ”Helt FANTASTISKT! Det var som en dröm. Efterrätten är magisk, med extra allt”

Nanna: ”Jag skulle beskriva vår efterrätt: Det bästa av båda världar. Detta är en efterrätt man inte vill missa, den har allt med kan tänkas behöva i en efterrätt. Du vill inte missa den bara, enkelt.”

Alva: ”Att vara i testköket var kul! Vi fick testa många olika kombinationer innan vi tillslut bestämde oss för vilken som var godast. Det är en god dessert med uppiggande smaker och ett färgglatt utseende”.

Efterrätten kommer att finnas på samtliga Pinchos i hela Sverige under november månad.

Min Stora Dags efterrätt i samband med Pinchos

Pinchos nya efterrättPinchos nya efterrätt

Fakta om Pinchos

Pinchos är en svensk restaurangkedja som serverar smårätter från hela världens kök. En härlig blandning av burgare, dumplings och plankstek, läckra desserter och färgglada drinkar.

Tanken är att det ska finnas något för alla smaker. Restaurangerna har extravagant dekor i härliga färger. Gästerna bokar bord, beställer och betalar i Pinchos app.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner