Nyheter
Wilhelm Ekenskär har cyklat runt sex av Sveriges största sjöar och samtidigt samlat in pengar till Min Stora Dag.Wilhelm Ekenskär har cyklat runt sex av Sveriges största sjöar och samtidigt samlat in pengar till Min Stora Dag.
NYHET

160 mil på cykel för Min Stora Dag

När Wilhelm Ekenskär skulle påbörja sitt livs största cykeläventyr startade han en insamling till förmån för Min Stora Dag. Det var vetskapen om att han inte bara cyklade för sin egen skull som motiverade honom till att fortsätta att trampa mil efter mil. Med insamlingen fick hans äventyr ett högre syfte.

I maj förra året gjorde Wilhelm något han drömt om länge. Han cyklade runt Vänern, en tuff utmaning som han från början var osäker på om han skulle klara av. Men äventyret väckte ett sug efter mer och efter Vänern runt bestämde han sig för att ta sig runt sex av Sveriges största sjöar – på cykel.

– Jag hoppas att mitt äventyr ska inspirera fler barn att drömma stort, säger Wilhelm.

Med sin målmedvetenhet och stora engagemang lyckades Wilhelm inspirera andra cyklister och idrottare och fick fin draghjälp längs vägen.

Vill att fler ska få uppfylla sina drömmar
Under cykeläventyret samlade Wilhelm in pengar till Min Stora Dag för att barn ska få uppfylla sina drömmar, precis som han själv har fått möjlighet att göra nu i vuxen ålder.

– Jag har alltid drömt om stora äventyr. Sommaren 2022 gjorde jag ett första försök att cykla själv runt Vänern. Den här gången utan någon tanke på en insamling. Men när det började ta emot, regnet öste ner och det blev mörkt framåt småtimmarna så fattades den där sista motivationen. Så efter 14 timmar och 35 mil avbröt jag mitt försök. Men så gick det ett år och nya idéer om cykeläventyr väcktes till liv.

Hittade motivationen till att fortsätta trampa
Inför sommaren 2023 var Wilhelms mål att cykla runt Sveriges sex största sjöar. För att få den där extra motivationen som han saknade under sitt första försök så startade han en insamling till förmån för Min Stora Dag. Att valet föll på Min Stora Dag var ingen slump då hans mamma arbetar inom barnomsorgen och känner flera barn som har fått stora dagar genom åren. Wilhelm hittade äntligen den ultimata motivationen till att fortsätta trampa.

– Nu blev varje cykeltur viktigare än att jag bara skulle ta mig runt en sjö. Jag och äventyret fick ett större syfte! Och vi hade sjukt kul. Jag träffade många nya människor längs vägen samtidigt som vi gjorde något livsviktigt för barn som är sjuka eller har en diagnos.

Vill du också starta en egen insamling till Min Stora Dag?
Tack vare insamlingar som Wilhelms kan fler barn som kämpar få vara med om sitt livs äventyr. Tillsammans ger vi en dag för att orka flera. Läs mer här om hur du skapar en egen insamling.

Fakta

  • Hur lång tid tog det att cykla Vänern runt? Svar: 21 timmar.
  • Hur långt var det? Svar: 46 mil.
  • Vilka sjöar ingår i Sveriges great lakes? Svar: Vänern, Vättern, Mälaren, Storsjön, Hjälmaren & Siljan.
  • Var kan vi läsa mer om ditt äventyr? På @greatlakesse!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner