Nyheter
NYHET

Bandyförening cyklade för Min Stora Dag

Östersunds Bandysällskap ville göra något för att samla in pengar till välgörenhet. Eftersom de paddlade förra året, ville de göra något annorlunda i år. Sagt och gjort – det blev bestämt att både herr- och damlaget skulle cykla för välgörenhet.

Sträckan som bestämdes var på 14 mil och slingrade sig runt Storsjön i Östersund.

– Vi hade delat in i olika sträckor och växlade under hela dagen. Samtidigt spred vi information i våra medier och hade också marknadsfört projektet innan, säger Anna-Sara Carlsson på Östersunds Bandysällskap.

I år var det herrlaget som fick bestämma vilken organisation som skulle få ta del av pengarna. Laget hade en omröstning och beslutade sig för att pengarna i år skulle gå till Min Stora Dag.

Viktigt för föreningen att bidra

Den 4 juni bar det av och klockan fyra på eftermiddagen var de alla i mål.

Innan och under cykelrundan uppmuntrade de folk att swisha in ett bidrag där hälften av pengarna gick till föreningen och hälften till Min Stora Dag.

– När vi räknade ihop totalsumman hade vi samlat in 7 700 kronor. Det var mindre pengar än i fjol men vi känner ändå att även en liten summa kan göra skillnad, berättar Anna-Sara och fortsätter:

– Vi hade en trevlig dag tillsammans och fick både gemenskap och träning samtidigt som vi bidrar till något fint för samhället. Det känns viktigt för oss som förening.

Stort tack för ert engagemang säger vi på Min Stora Dag! Vill du också starta en insamling? Läs mer här.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner