Nyheter
Generalsekreterare Jennifer McShaneGeneralsekreterare Jennifer McShane
NYHET

I vinter behöver barnen Min Stora Dag extra mycket

I en prövande och oförutsägbar tid har vi på Min Stora Dag ett glasklart mål: Vi ska fortsätta arrangera och leverera Stora Dagar trots coronakrisen.

Under de gångna månaderna har vi arbetat febrilt för att hitta nya sätt att fortsätta dela ut glädjande och stärkande upplevelser till barnen och det är med stor stolthet som jag kan konstatera att vi snabbt har anpassat oss till den nya tillvaron och utvecklat coronasäkra aktiviteter som trygga alternativ. Med enskilda idolträffar, e-sportsläger och kreativa evenemang på barnens hemorter genomför vi lika många Stora Dagar som vanligt.

Vardagen för de barn och familjer som vi möter innebär i ”vanliga” tider stor oro, infektionsrisk, behandlingar och sjukhusbesök. Pandemins påverkan på barnens redan tuffa tillvaro gör att deras liv blivit ännu svårare. Antingen är de isolerade hemma eller på sjukhuset. Långt borta från lek och kompisar.

”Det värmer i hjärtat att få kvitton på glädje och kraft”

Vi tar emot många mejl och hälsningar från föräldrar till barnen i vår målgrupp. I deras meddelanden hör vi att tiderna är extra påfrestande för familjerna som kämpar. Den ökade isoleringen tär på den mentala hälsan och ekonomin i hemmen är ofta påverkad av att man behövt gå ner i arbetstid för att ta hand om sina drabbade barn. Ansträngningarna resulterar ibland i sjukskrivningar även för de hårt kämpande mammorna och papporna. En förälder skriver så här efter en Stor Dag:

”Mitt barn fick känna att man får göra roliga saker trots att familjen har dålig ekonomi. Att man fick göra sånt som andra pratar om.”

Det värmer i hjärtat att få återkommande kvitton på den glädje, kraft och stärkta framtidstro som Stora Dagar-upplevelser bidrar med, men vi önskar samtidigt att vi kunde göra mer för fler! Min Stora Dag är en organisation som är helt beroende av gåvor från privatpersoner, stiftelser och företag. De oroliga tiderna innebär såklart en risk för vår verksamhet men vi jobbar hårt för att trygga våra mål.

”Den Stora Dagen blir ett viktigt avbrott”

Varje år får över 5 000 barn vara med om en Stor Dag som ger ny ork att fortsätta kämpa.  Min Stora Dags vision är att alla barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.
När mediciner och behandlingar inte räcker till finns vi och den Stora Dagen blir ett viktigt avbrott och ett vackert minne att hämta kraft från när den behövs som mest.

Ta hand om dig!

Generalsekreterare Jennifer McShane och alla kollegor på Min Stora Dag

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner