Nyheter
Supporterföreningen Lejonen samlar pengar till Min Stora Dag, på bild syns Kenneth ”Kea” Andersson t.v., och Ulf Johnsson.Supporterföreningen Lejonen samlar pengar till Min Stora Dag, på bild syns Kenneth ”Kea” Andersson t.v., och Ulf Johnsson.
NYHET

Kramgoa lejon ger glädje och glada barndomsminnen

När supporterföreningen Lejonen var tvungna att ändra sina planer på grund av pandemin dök Min Stora Dag upp i tankarna. Tänk om de kunde stötta Min Stora Dag och HIF Karlskrona samtidigt? Sagt och gjort. Mjuka lejon till försäljning och många glada barndomsminnen blev resultatet.

Vanligtvis arrangerar supporterföreningen Lejonen den uppskattade dagen ”Lejonens familjedag”. Det är en av flera aktiviteter de brukar anordna för att stötta sitt favoritlag – handbollslaget HIF Karlskrona.

Under dagen brukar barnfamiljer stå i fokus och det finnas alltid många aktiviteter för barn och unga, berättar föreningens sekreterare Ulf Johnsson.

– Vi vill att de ska få en dag att minnas. Då vi inte kunde arrangera den här dagen ville vi göra något annat för att barn skulle få lite uppmuntran, säger Ulf.

Fick hitta nya lösningar

På grund av coronapandemin kunde de i år inte arrangera familjedagen. Föreningen blev därför tvungna att tänka om och hitta nya lösningar för att ändå stötta sitt älskade lag. Det var då de kom på idén att sälja gosedjurslejon i form av föreningens maskot – Leo.

– Vi har sålt vår maskot Leo och skänkt halva intäkten till Min Stora Dag. Alla maskotar vi sålt har vi dessutom skänkt till Blekingesjukhusets barnavdelning, vilket var mycket uppskattat, berättar Ulf.

Vet vad lite uppmuntran kan betyda

Totalt samlade supporterföreningen in 21 850 kronor till Min Stora Dag med hjälp av gosedjurslejonen. Det är pengar som kommer att glädja många barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

– Jag har själv två barnbarn som har blivit för tidigt födda och familjen har tillbringat nästan ett år på sjukhuset, så jag vet vad det betyder med lite uppmuntran, berättar Ulf.

Stort tack för ert fina stöd säger vi på Min Stora Dag! Vill du också starta en insamling till förmån för Min Stora Dag? Klicka här och läs mer.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner