Nyheter
Kollegorna på XL Bygg har byggt en lekstuga till förmån för Min Stora DagKollegorna på XL Bygg har byggt en lekstuga till förmån för Min Stora Dag
NYHET

Kollegorna byggde lekstuga till förmån för Min Stora Dag

Idén kom till Daniel på en kafferast. Han och kollegorna diskuterade lekstugor och det var då tanken slog honom. Varför inte bygga en och auktionera ut till förmån för välgörenhet?

Daniel Sandström arbetar till vardags som försäljare på XL Bygg Umeå, men han är även initiativtagare till ett mycket speciellt byggprojekt. Hans idé, att bygga en lekstuga till förmån för välgörenhet, gör att det idag står ett färdigt litet hus redo för mycket lek och skoj.

– Jag har alltid velat göra något välgörande, något som skapar en mer hållbar vardag för någon med en allvarlig diagnos, säger Daniel.

Tog kontakt med en arkitekt

Hans idé om att bygga en lekstuga togs mycket väl emot av hans arbetsgivare. Tillsammans bestämde de att pengarna skulle gå till Min Stora Dag.

Materialet till lekstugan har de fått skänkt till sig och det är Daniel och hans kollegor som tillsammans byggt stugan.

– Jag tog kontakt med en arkitekt som ritade upp en lekstuga som jag sedan länge drömt om att få bygga. Jag tillsammans med kollegor har byggt den framför allt på kvällar och helger, berättar Daniel.

När lekstugan stod klar auktionerades den ut till högstbjudande. Prislappen hamnade till slut på 12 000 kronor. Pengar som går till Min Stora Dags arbete med att skapa glädjefyllda upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Stort tack Daniel och XL Bygg för ert engagemang säger vi på Min Stora Dag! Vill du också engagera dig? Här kan du starta en insamling.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner