Nyheter
Prinsessan Madeleine på besök på Astrid Lindgrens BarnsjukhusPrinsessan Madeleine på besök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus
NYHET

Prinsessan Madeleine mötte barn på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Prinsessan Madeleine har varit Min Stora Dags beskyddare sedan 2001 och har genom åren engagerat sig för barnen på flera olika sätt. På tisdagen den 10 augusti besökte Prinsessan Madeleine Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset. Det blev en stärkande dag full av glädje!

Det kungliga besöket inleddes med att Prinsessan Madeleine samtalade med Jennifer McShane, generalsekreterare för Min Stora Dag och Svante Norgren, chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus, för att ta del av Min Stora Dags senaste utveckling och nära samarbete med sjukvården.

Efterlängtat möte med barnen

Prinsessan Madeleine fick därefter en efterlängtad chans att möta och samtala med flera barn som just nu är inlagda på sjukhuset. Mötet ägde rum utomhus, på säkert avstånd, inom lekterapins område, där barnen tillsammans med prinsessan fick rita teckningar, bygga med lego och sjunga tillsammans.

– Glädje, kraft, hopp och kvalitet genomsyrar vårt arbete och här bidrar Prinsessan Madeleines person och beskyddarskap verkligen. Prinsessans genuina engagemang hjälper oss att förkroppsliga begreppet en Stor Dag och att ge barnen glädjefyllda minnen för resten av livet, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag och fortsätter:

– Barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kämpar dagligen och behöver inspiration, uppmuntran, stöttning och glädjefyllda upplevelser. Det ger kraft att fortsätta orka kämpa. Att barnen personligen får träffa prinsessan Madeleine är stärkande och det var verkligen härligt att se att barnen så glada och uppspelta den här dagen.

Ett nära samarbete med sjukvården

Min Stora Dag samarbetar med landets universitetssjukhus, barnkliniker och lekterapier samt många mottagningar inom barn- och ungdomspsykiatrin och habiliteringen. Sjukhuspersonal hjälper Min Stora Dag att nå sin målgrupp, bland annat genom att nominera barn till Stora Dagar.

Tack vare det fina samarbetet med den svenska sjukvården når Min Stora Dag tusentals barn varje år.

”Besöket var väldigt uppskattat”

Min Stora Dag har också ett mycket nära samarbete med sitt medicinska råd som på många olika sätt bidrar med sin professionella expertis. Där ingår bland annat Svante Norgren, chef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som är djupt engagerad i Min Stora Dags arbete. Han sitter även med i organisationens styrelse och Min Stora Dags medicinska råd.

– Vi är mycket glada för att Prinsessan Madeleine har tagit sig tid för att besöka lekterapin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus idag i sin roll som beskyddare för Min Stora Dag – besöket var väldigt uppskattat av både barnen och medarbetare på avdelningen. För att svårt sjuka barn ska orka med sina behandlingar, som sker ofta under en lång tidsperiod, är det viktigt att se till helheten kring barnen och inte enbart det medicinska. Genom deras verksamhet bidrar Min Stora Dag på ett mycket viktigt sätt till barnens läkande – att få en önskan uppfylld är ofta en välbehövlig ljuspunkt i en annars väldigt tuff tillvaro, säger Svante Norgren.

Foto: Pelle T Nilsson

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner