Min Stora Dag möter över 140 olika allvarliga sjukdomar och diagnoser

Neurologiska sjukdomar, diabetes, cancer, autism, adhd eller hjärtan, magar och lungor som inte fungerar som de ska. Här får du lära dig mer om sjukdomar och diagnoser, men framför allt hur det är att leva med dem.

I Sverige finns cirka 200 000 barn med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Väldigt många kämpar med fler än en utmaning.

På Min Stora Dag möter vi dagligen dessa barn och ser hur tuff vardagen kan vara. Vårt mål är att göra positiv skillnad för dessa kämpar och visionen är att alla ska få lindring, lättnad och mer livsglädje genom oss.

Barnen som vi möter i vårt arbete har tillsammans över 140 olika allvarliga sjukdomar och diagnoser. Här får du lära dig mer om några av dessa och träffa barn som vet vad det innebär att leva med en sjukdom eller diagnos.

Min berättelse

De barn och föräldrar vi på Min Stora Dag möter har en annorlunda vardag ständigt påverkad av barnens sjukdomar och diagnoser. Här berättar barnen och deras föräldrar själva sin historia. Ett liv med extra allt, både när det kommer till glädje och sorg.

NPF-diagnoser

Vad är NPF? NPF står för neuropsykiatriska funktionsvariationer och innebär att hjärnan arbetar och fungerar på ett lite annorlunda sätt. Här får du lära dig mer om de olika diagnoserna.

Möt vårt medicinska råd

Vårt medicinska expertråd hjälper oss med hälso- och sjukdomsrelaterade tolkningar och bidrar med sin expertis till strategiska verksamhetsfrågor.

Mer om sjukdomar och diagnoser

Min Stora Dag möter dagligen många olika allvarliga sjukdomar och diagnoser. Här har vi samlat information om vissa av dessa.

Vi uppdaterar sidan löpande och källhänvisar alltid varifrån informationen kommer. Allt för att du ska få så rätt och relevant information som möjligt.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner