Nyheter
Volontärerna Anna Lundblad Henriksson och Camilla JonssonVolontärerna Anna Lundblad Henriksson och Camilla Jonsson
NYHET

Anna och Camilla har tillsammans skapat 100 Stora Dagar

Våra volontärer är guld värda! Det är tack vare dem som vi kan sprida kraft och glädje till så pass många barn och unga. Två av våra volontärer är Anna Lundblad Henriksson och Camilla Jonsson. De har nyligen skapat över 50 magiska Stora Dagar – vardera! Vi passade på att ställa några frågor till dem båda.

Vad har motiverat dig till att hjälpa till med över 50 Stora Dagar?

Camilla: Att bidra till att göra skillnad för andra är min drivkraft som volontär, jag har i stort sett alltid ett projekt på gång. Att få hjälpa till att bolla fram idéer och att göra det där lilla extra för att sätta guldkant på en egen Stor Dag tycker jag är superkul. Varje projekt är unikt vilket gör att man aldrig tröttnar. Min Stora Dag gör verkligen skillnad för så många barn, man märker hur de lever upp när de har något att se fram emot tillsammans med sin familj som sedan blir till ett fint minne de kan tänka tillbaka på under tuffa perioder. Det är en skön känsla att kunna göra gott för andra och jag får en massa härlig energi tillbaka.

Anna: Arbetet med barn och ungdomar har gått som en röd tråd genom mitt liv, i arbetet, föreningsliv och som volontär med snart tio år hos Min Stora Dag. Det är berikande på så många olika sätt att prata och träffa barn eller ungdomar. Det finns en slags oförstördhet, men hos svårt sjuka barn också ofta en klokhet som både är slående och intressant. Det är naturligtvis förknippat med både glädje och sorg att träffa de mest sjuka barnen, men ändå faktiskt mest glädje. Det är oerhört berikande att kunna skänka lite glädje, en paus i tillvaron när den som bäst behövs.

Kan du berätta om ett särskilt volontärminne som ligger dig varmt om hjärtat?

Camilla: Får man säga två?! Det ena är ett musikläger jag var ansvarig för 2019. Det var fyra minst sagt intensiva dagar vi tillbringade ihop med allt från besök på Spotify, inspelning av låtar i en proffsstudio, danslektioner och fredagsfinalen på Idol. De här tonårstjejerna kände inte varandra från början men blev så otroligt tajta efter bara någon dag. Alla var inkluderande och många fick nya vänner, vilket var fint att se. Att de fick möjlighet att glömma den ofta tuffa vardagen för ett litet tag och istället få göra det de gillade allra mest, dansa och sjunga, var så härligt.

För knappt ett år sedan gjorde jag en egen Stor Dag för en 17-årig kille från Norrköping. Han har ett stort och genuint matlagningsintresse och ville laga mat tillsammans med Tareq Taylor nere i Malmö på hans restaurang. På grund av hans sjukdom tog det ett tag innan han kom i väg vilket gjorde att jag hade rätt mycket kontakt med familjen och lärde känna dem bra.

Under hans vistelse hade jag ordnat lite överraskningar. Han fick åka till Sandra Mastios restaurang och laga pizza med henne. Hon är en av vinnarna i Sveriges Mästerkock och en av hans stora idoler. Sandra skulle åka i väg på husbilssemester samma dag men tvekade inte en sekund att ställa upp. Sedan ordnade jag ett besök hos en pralintillverkare vilket var mycket uppskattat. Utöver det blev det en middag på Tareq Taylors restaurang för hela familjen och som pricken över i:et fick han laga lunch till sin familj tillsammans med Tareq.

Anna: Mitt allra starkaste minne är faktiskt den enda egna Stora Dagen jag aldrig hann genomföra. Jag träffade denna kloka, roliga, intressanta tioåring i några timmar inför en planering av hennes Stora Dag. Hennes pärlband (supersnöret som visar vilka behandlingar, sprutor med mera som barn med cancer gått igenom) var det längsta jag sett trots att hon bara varit sjuk i ett par månader. Hon gick tyvärr bort innan en egen Stor Dag hann genomföras.

Annars är det många tillfällen jag minns, till exempel den där en flicka fick sjunga in en sång i en studio med Amy Deasismont eller hon som ville träffa påven och fick det!

Jag är glad och stolt över stiftelsen Min Stora Dag och det arbete vi utför. Jag hoppas att jag kan bidra med ytterligare 50 tillfällen till glädje och möjlighet att göra något extra.

Är du intresserad av att vara volontär?

Bli en av Min Stora Dags glädjespridande volontärer och gör positiv skillnad för barn och unga som kämpar.

Du bidrar genom ditt engagemang, din tid och din kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Tillsammans gör vi skillnad!

Min Stora Dags volontärerMin Stora Dags volontärer

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner