Nyheter
Linda på barnhjärtcentrumLinda på barnhjärtcentrum
NYHET

Så funkar det på Barnhjärtcentrum i Solna

Linda som arbetar på Barnhjärtcentrum i Solna är en av alla våra sjukvårdskontakter runt om i landet. Här berättar hon om sitt arbete tillsammans med Min Stora Dag.

Vad har du för tjänst på Barnhjärtcentrum och hur ser en vanlig dag ut?

– Jag är barnsjuksköterska och en vanlig arbetsdag träffar jag patienter hela dagarna. Vi har både läkarbesök och sjuksköterskebesök. 

Hur länge har du varit kontaktperson åt Min Stora Dag? 

– Jag tog över efter min kollega Gunilla för drygt 4 år sedan. 

”Att få glädja barn och deras familjer är så roligt och behövs”

Att få glädja barn och deras familjer är så roligt. Och behövs. Vissa familjer tillbringar mycket tid på sjukhus, säger Linda och fortsätter:

– Vi tycker det är jättekul. Vi undrar alltid vad de kommer välja och hur upplägget blir. Jättekul att se ”våra” barn på Instagram och Facebook. 

Hur går det till hos er när någon nomineras till en Enskild Stor Dag?

– Alla sjuksköterskor vet om att vi kan nominera och sedan säger de till mig när de har en kandidat, berättar Linda och fortsätter:

– När det är svårt sjuka eller barn som är i palliativ vård så vill vi gärna att de ska få en Stor Dag, men ibland passar det inte att föreslå det. Oftast har vi dock kunnat få till det med hjälp av Min Stora Dag så barnet kan få ta del av något.

Vilka frågor brukar du få från barn eller föräldrar?

–”Är det sant? Vad roligt!” 

Personligen gillar jag de önskningarna som inte kan köpas för pengar bäst . En mycket svårt sjuk pojke i tioårsåldern ville åka brandbil. Han var för sjuk för att göra det och då kom brandmännen upp till avdelningen och han fick titta genom fönstret. Min Stora Dag hade med sig lego och uppvaktade honom på ett fint sätt, berättar Linda och avslutar:

– En annan kille fick laga mat med en kändiskock och bjuda sina föräldrar. Minns också en tjej som fick åka limousine och träffa Danny Saucedo.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner