Vi har fyra olika Stora Dagar

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Min Stora Dag erbjuder fyra olika typer av Stora Dagar. Alltifrån den egna Stora Dagen där vi uppfyller de allvarligaste sjuka barnens önskan, till upplevelser i grupp, temaanpassade läger och upplevelsepaket för hela familjen. Våra olika Stora Dagar är paketerade efter barnens fantasi och önskemål.

Egen Stor Dag

En egen Stor Dag är för ett enskilt barn och utgår helt från barnets egen önskan. Barn som får en egen Stor Dag har nominerats av sjukhuspersonal.

Läs mer
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag på läger vänder sig till ungdomar mellan 14 och 18 år och genomförs oftast utan föräldrar. Lägren bjuder på en unik chans att träffa andra ungdomar i liknande situation.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Vem kan få en Stor Dag?

För att få en Stor Dag ska barnet vara mellan 4 och 18 år och ha en allvarlig och livspåverkande sjukdom eller diagnos och vara bosatt i Sverige. Enligt Min Stora Dags medicinska råd ingår cirka 200 000 barn i den här målgruppen.

Min Stora Dag samarbetar med samtliga barn- och ungdomskliniker i Sverige. Barn som får en egen önskan uppfylld nomineras av sjukvårdspersonal som arbetar på klinikerna. Övriga Stora Dagar går att ansöka till på vår hemsida.

Hur ansöker jag till en Stor Dag?

Du ansöker via vår hemsida och bifogar medicinskt intyg. För att ansöka om en Stor Dag måste du vara mellan 4 och 18 år, bosatt i Sverige och ha en allvarlig sjukdom eller diagnos.

Här hittar du aktuella Stora Dagar som du kan ansöka till.

Våra Stora Dagar

Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Här kan du ta del av tidigare Stora Dagar.

Betydelsen av en Stor Dag

En Stor Dag ger barnen uppmuntran, självförtroende och inspiration att fortsätta kämpa. För när vardagen är svår och kretsar kring mediciner och behandlingar så gör en glädjefylld upplevelse stor skillnad.

Här har vi samlat flera områden där vi ser att en Stor Dag gör stor skillnad.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner