Vad är en Stor Dag?

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger och bestiga ett berg. I barnets värld kan även att bo på hotell i den egna hemstaden eller åka tåg vara speciellt och räcka som det där lilla extra som ger ny kraft. Min Stora Dag erbjuder fyra olika Stora Dagar. Från den egna Stora Dagen där vi uppfyller ett enskilt barns egna önskan, till upplevelser i grupp, temaanpassade läger och upplevelsepaket för hela familjen.

Ansök om en Stor Dag för att orka flera.

Fyra olika Stora Dagar

Min Stora Dag erbjuder fyra olika typer av Stora Dagar som alla är paketerade efter barnens fantasi och önskemål.

Villes Stora DagVilles Stora Dag
Egen Stor Dag

En egen Stor Dag utgår helt från barnets egen önskan. Barn som får en egen Stor Dag har nominerats av sjukhuspersonal.

Läs mer
Stor Dag i gruppStor Dag i grupp
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag på läger går att ansöka om på vår hemsida. Min Stora Dag erbjuder både ungdomsläger och familjeläger.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. Till exempel en dag på nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Vem kan få en Stor Dag?

Min Stora Dag vänder sig till barn och ungdomar som är 4-17 år och lever med allvarliga sjukdomar eller starkt livspåverkande diagnoser. Cirka 200 000 barn ingår i den här målgruppen i Sverige.

Vi tolkar begreppen allvarliga och livspåverkande i en förhållandevis bred mening, inkluderande sjukdomar och diagnoser som medför till exempel avsevärt psykiskt lidande eller stress, förhöjd olycksrisk eller påverkan på alldagliga aktiviteter. Vi gör individuella bedömningar utifrån inkommen information och i samråd med vårt medicinska råd.

Min Stora Dag samarbetar med samtliga barn- och ungdomskliniker i Sverige. Barn som får en egen Stor Dag nomineras av sjukvårdspersonal som arbetar på klinikerna. Övriga Stora Dagar går att ansöka till på vår hemsida.

Ansök till en Stor DagAnsök till en Stor Dag

Hur ansöker jag om en Stor Dag?

Du ansöker via Min Stora Dags hemsida och bifogar medicinskt intyg. För att ansöka om en Stor Dag måste du vara mellan 4 och 17 år, bosatt i Sverige och ha en allvarlig sjukdom eller starkt livspåverkande diagnos.

Min Stora Dags volontärer

Min Stora Dags volontärer gör positiv skillnad och bidrar genom sitt engagemang, sin tid och sin kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Volontärerna är involverade i tre olika typer av upplevelser: egna Stora Dagar där ett barn får en egen, helt individuellt anpassad önskan uppfylld, Stora Dagar i grupp där flera barn samlas för att exempelvis se en konsert eller Stora Dagar på läger där barnen åker iväg en helg för att exempelvis vandra, sjunga eller rida tillsammans.

Min Stora Dags volontärerMin Stora Dags volontärer

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Betydelsen av en Stor Dag

En Stor Dag ger barnen uppmuntran, självförtroende och inspiration att fortsätta kämpa. För när vardagen är svår och kretsar kring mediciner och behandlingar så gör en glädjefylld upplevelse stor skillnad.

Här har vi samlat flera områden där vi ser att en Stor Dag gör stor skillnad.

Frågor och svar om Stora DagarFrågor och svar om Stora Dagar

Frågor och svar om Stora Dagar

Hittade du inte det du sökte? Här har vi samlat vanliga frågor och svar om Stora Dagar.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner