Nyheter
NYHET

Herrlandslagets Dejan och Alexander svarar på barnens frågor

Min Stora Dag tillsammans med landslagsstjärnorna Alexander Isak och Dejan Kulusevski peppar barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Se avsnittet här ovan!

Min Stora Dag ordnar vanligtvis upplevelser som pirriga idolträffar och tivolibesök för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Nu är det däremot dags för ett nytt avsnitt av organisationens Youtube-fyrverkeri Min Stora Dag med vänner där nästa gäster är landslagsstjärnorna Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

Vi får bland annat höra vem av Alexander eller Dejan som vinner i FIFA, vilka deras stora fotbollsidoler är, och hur det var när dom möttes som pojkspelare i Stockholm.

Allvarliga sjukdomar och diagnoser lämnar ingen oberörd. De utsatta barnen i Min Stora Dags målgrupp har en tuff vardag där många isoleras hemma eller på sjukhuset på grund av ökad smittorisk, infektionskänslighet, sjukhusens besöksförbud, och inställd lekterapi. Youtubeshowen Min Stora Dag med vänner ger extra kraft och glädje till de som behöver det mest.

Frågor från fotbollsintresserade barn

Fotbollsintresserade barn runt om i Sverige hade i förväg fått skicka in sina nyfikna frågor till Isak och Kulusevski som njöt av att frågorna för denna dag blev lite annorlunda.

På vem som vinner i FIFA så svarade de i Youtube-avsnittet:

– Senast vi spelade i FIFA så vann Alex lite mer, säger Dejan.

– Vi ska spela igen, nya FIFA har kommit ut, så jag ska visa honom lite, skrattar Alex.

”En ära att hjälpa till och sprida glädje”

Alexander Isak och Dejan Kulusevski är inte bara hjältar på fotbollsplanen, utan engagerar sig också för alla barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

– Min Stora Dag är fantastiska. Det är en ära att få vara med och hjälpa till och kunna sprida glädje till alla fotbollstokiga barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser som nu har det kämpigt, säger Isak.

– När man vet hur mycket fotbollen betytt för oss och vilken glädje vi haft hela vårt liv genom fotbollen, så vill man så klart sprida den glädjen vidare. Min Stora Dags barn förtjänar massor av glädje, säger Kulusevski.

I samband med att avsnittet släpps kan du som är i Min Stora Dags målgrupp ansöka om en landslagströja signerad av någon av fotbollsstjärnorna. Kolla här!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner