Nyheter
Peter Frykehag, insamlingschef på Min Stora DagPeter Frykehag, insamlingschef på Min Stora Dag
NYHET

Peter Frykehag ny insamlingschef när Min Stora Dag växer

Peter Frykehag blir ett starkt tillskott till Min Stora Dags insamlingsteam när han nu kliver in som ny insamlingschef på organisationen. Med över 20 års erfarenhet av insamling från Cancerfonden och Mind kommer Peter in i en spännande fas när Min Stora Dag växer, når fler behövande barn och får nya intressenter och följare varje dag.

– Min Stora Dag skapar underverk för behövande barn. Organisationens potential är otrolig och vi har en häftig resa framför oss där vi ska skapa nya möjligheter och där alla kan vara med och bidra, säger Peter Frykehag.

Peter Frykehag, 46 år, har över 20 års erfarenhet av insamlingsbranschen, bland annat som mångårig insamlare på Cancerfonden. Senast kommer Peter från Mind där han med stor framgång varit med och utvecklat insamlingsarbetet. Nu är det Min Stora Dags tur att få ta del av Peters stora kunskap och engagemang.

– Peter utmärkte sig verkligen under vår rekryteringsprocess. Genom sin kompetens och erfarenhet, men också genom sitt positiva, starka och genuina brinn för vårt specifika ändamål. Han förmedlar även en mycket viktig respekt för insamlingsuppdraget och givarna. Peter pratar varmt, ansvars- och insiktsfullt om det löfte vi ger varje givare, hur deras gåva ska göra skillnad för våra barn och att varje krona måste hanteras med vördnad. Jag är väldigt glad och stolt över att nu kunna välkomna Peter till Min Stora Dag, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

”För mig är insamling något otroligt fint”

Att få bidra till att göra samhället bättre är en av Peters stora drivkrafter. Det är bland annat därför han fastnat för arbetet med just insamling.

– För mig är insamling något otroligt fint och viktigt. Att ge människor som brinner för en fråga möjligheten att bidra och göra verklig skillnad skapar en genuin stolthet. Min övertygelse är att det i sin tur skapar lyckligare människor och därmed ett bättre samhälle, säger Peter.

Min Stora Dag växer

Min Stora Dags insamlade medel omvandlas till tusentals glädjegivande Stora Dagar-upplevelser varje år. Sedan 2018 har antalet barn som får en Stor Dag fördubblats. Rollen som insamlingschef är ett tillskott på Min Stora Dag och under året kommer ytterligare personer rekryteras till insamlingsavdelningen. Jennifer McShane ser att Peter kommer att fylla en viktig funktion när organisationen ska ta nästa kliv:

– Min Stora Dag är i en spännande fas där vi växer och når fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser varje år. En god insamling är avgörande för att kunna fortsätta möta det stora och kraftigt ökade antalet ansökningar från behövande barn och därför har vi fattat det strategiska beslutet att utveckla och utöka vår organisation. Vår idag lilla insamlingsenhet blir nu en helt egen avdelning med fler resurser. Rekryteringen av en erfaren, engagerad insamlingschef är det första steget i denna utveckling, säger Jennifer McShane.

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner