Nyheter
NYHET

MC-klubbar samlade in över 40 000 kronor

I 13 år har MC-klubbarna samlat in pengar till olika välgörenhetsorganisationer. I år kom turen till Min Stora Dag.

Klubbarna H.O.G Jamtland Chapter och Harley-Davidson Club Sweden är initiativtagare till evenemanget som de kallar för ”Jamtland Bike Week”. Idag är det flera klubbar och föreningar som hjälps åt att under en vecka driva välgörenhetskörningar.

– Tanken var att skapa förutsättning för barn med allvarliga sjukdomar att kunna göra något som ger ett positivt avbräck i deras vardag, något roligt att se fram emot eller att se tillbaka på helt enkelt, berättar initiativtagarna.

I år ville de ha lite förändring och något som kunde innebära mer pengar till insamlingen. De kom därför på idén att involvera sponsorer som skänkte MC-relaterade vinster. På så sätt kunde de, förutom deltagaravgifter, få in pengar på lottförsäljning där alla vinsterna var sponsrade.

”Vi är väldigt nöjda med resultatet”

Lördagen den 30 juli avslutades med en MC-kortege genom Östersund där de skjutsade landshövdingen i Jämtland ner till hamnen där pengarna överlämnades till volontär Elin från Min Stora Dag. Totalt landade insamlingen på fantastiska 40 820 kronor.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet det lite ostadiga vädret till trots och kommer köra samma upplägg i även nästa år, säger initiativtagarna.

Tusen tack för ert engagemang säger vi på Min Stora Dag! Vill du också vara med och skapa livsviktig glädje till barn som kämpar? Här kan du läsa mer om hur du skapar en egen insamling till förmån för Min Stora Dag.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner