Nyheter
NYHET

Se Robin Olsen och Emil Forsbergs robotbesök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Inför EM fick lekterapin på Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna ett spännande och efterlängtat besök av herrlandslagspelarna i fotboll Emil Forsberg och Robin Olsen.

Båda spelarna var dock i Båstad på träningsläger, men via en robot kunde de göra ett virtuellt besök och få en pratstund med barnen.

Martin, Nathalie och Vidar fick alla varsin enskild pratstund med fotbollsspelarna. Roboten var för dagen klädd i en fotbollströja signerad av flera landslagsfotbollsspelare. Det blev fina samtal och frågor om bland annat spelarnas pingiskunskaper, favoritmat och hur det känns att snart spela inför publik igen. Efter pratstunden fick barnen varsin goodiebag fylld med bland annat klistermärken, gnuggisar och små fotbollar.

Min Stora Dag samarbetar sedan länge med Svenska Fotbollförbundet för att sprida kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Årligen får flera barn träffa spelarna och se matcherna, men på grund av covid-19 står läktarna tomma. Spelarna brukar även göra populära besök på lekterapin. Vi saknar att kunna mötas i verkligenheten och för många barn är pausen som en Stor Dag ger viktigare än någonsin nu under coronapandemin. Vi är stolta över att vi har ställt om och möjliggjort nya digitala sätt att sprida glädje på.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner