Nyheter
NYHET

Annorlunda auktion till förmån för Min Stora Dag

Inge Heimensens bröllopsbutik i Ljungby firar tio år nu i december. Det här ville Inge fira med något utöver det vanliga – och vilket kalas det blev! Hon bjöd in till en afton med både mat och kläder och det bästa av allt: hon auktionerade ut klänningar och smycken till förmån för Min Stora Dag.

Dreamwear Bridal House har funnits i tio år. Det här ville ägaren Inge Heimensen fira och samtidigt bidra till välgörenhet.

–  För ett jubileum krävdes något stort och då kom vi på idén att organisera en välgörenhetsgala. Att välja Min Stora Dag var klockrent – från vår stora dag till Min Stora Dag, säger Inge.

Inge och hennes kollegor har haft flera små välgörenhetstillfällen under åren som gått.

– Allt från ett önsketräd där en liten flicka önskade sig att vara prinsessa till att vi gav bort en balklänning till en familj med sämre ekonomi. Vi har även haft insamling av pysselmaterial och tandborste och tandkräm när min syster jobbade i Ghana, berättar Inge.

Under välgörenhetsgalan auktionerade de bland annat ut klänningar, smycken, coachingkurser och fotograferingar. Allt till förmån för Min Stora Dag.

Samlade in 62 000 kronor

Utöver auktioner bjöd kvällen också på god mat. Det visade sig även att en av kockarna själv fått uppleva en Stora Dag som barn. Under kvällen berättade hon och hennes mamma vad den Stora Dagen betytt för dem.

– Det var gåshud och tårar i ögonen på alla som lyssnade. Då förstod man på riktig hur viktig det här är, säger Inge.

Galan blev en succé och gav helt klart mersmak. Inge la efter kvällen även upp två Tradera-auktioner för att på så sätt samla in ännu mer pengar.

Totalt samlade hon och hennes kollegor in fantastiska 62 000 kronor. Ett stort varmt tack säger vi på Min Stora Dag!

Vill du också starta en insamling som sprider livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser? Läs mer här.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner