Nyheter
Nya ledamöter i styrelsenNya ledamöter i styrelsen
NYHET

Min Stora Dag förstärker styrelsen med ledarskapsrådgivaren Christoffer Lindblad och chefsjuristen Sophie Jonsson

Christoffer Lindblad och Sophie Jonsson har valts in i Min Stora Dags styrelse. De två nya ledamöterna tillträder sina uppdrag i januari 2024.

Christoffer Lindblad är grundare till och partner på Pelago, en nordisk ledarskapsrådgivare som arbetar med styrelser, ägare, VD:ar och ledningsgrupper i deras arbete med att bygga och utveckla framgångsrika ledarteam. Christoffer är även idag ordförande i valberedningen för Transparency International Sverige och var 2015-2023 styrelseledamot i den internationella människorättsorganisationen Civil Rights Defenders. Tidigare var Christoffer partner och Sverigechef på Alumni Norden och innan dess har han en bakgrund som jurist på Mannheimer Swartling och senior HR-chef på Fortum.

– Jag ser fram emot att bidra till att fortsätta utveckla organisationen och inte minst dess ledarskap samt kunna vara ett bollplank till både styrelse och ledningen på den resa organisationen nu gör. Min Stora Dag gör stor skillnad för många och det är en förmån att få vara med bidra på ett litet hörn i en så viktig och meningsfull verksamhet. I grunden älskar jag också möten mellan människor, det är där förändring inleds, och i den här rollen är jag övertygad om att få vara med om fantastiska möten med fantastiska personer i alla åldrar, berättar Christoffer.

Sophie Jonsson arbetar sedan 2010 inom Husqvarna Group som bolagsjurist och är idag chefsjurist och del av ledningsgruppen för affärsdivisionen Husqvarna Forest & Garden, som har global verksamhet.  Sophie har tidigare arbetat som advokat på Advokatfirman Lindahl i Stockholm och har juristexamen från Stockholms universitet.

– I rollen som ledamot i Min Stora Dags styrelse ser jag fram emot att få bidra till denna fantastiska verksamhet, som ger så mycket till många, med min erfarenhet inom juridiska frågor och ledningsgruppsarbete. Jag är väldigt tacksam för att få arbeta med en organisation som hjälper barn och ungdomar på det speciella sätt som Min Stora Dag gör, säger Sophie.

Min Stora Dags styrelse leds av ordförande Anna Engebretsen och består i övrigt av totalt sju ledamöter.

–  Jag känner stor tacksamhet och glädje över att få välkomna Sophie och Christoffer till styrelsen. Jag är säker på att deras kunskap och erfarenhet blir ett utmärkt komplement till styrelsen och organisationen, säger Anna.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner