Nyheter
NYHET

En magisk kväll på slottet för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser

Det blev en sagolik afton i kungligt tecken när Min Stora Dag, tillsammans med Kungl. Hovstaterna, öppnade upp Kungliga slottets salar för en mindre grupp barn. Värdparet var två historiska kungligheter – den teaterintresserade kung Gustav III och hans danskfödda drottning Sofia Magdalena. De två skådespelarna guidade deltagarna i ett spännande, coronasäkert digitalt besök på slottet och visade barnen hur det var att vara kunglig på 1700-talet.

Det var åtta förväntansfulla barn som under tisdagskvällen hade samlats för ett högtidligt och mycket exklusivt besök på Kungliga slottet. Under en dryg timme fick barnen bland annat lära sig hur man niger och bugar för kungligheter från 1700-talet och de fick ställa alla möjliga frågor: Vad brukar kungen äta till frukost? Fanns det några husdjur på slottet?

Det blev en oförglömlig kväll med extra guldkant för barnen, något som Min Stora Dag genom sin verksamhet ser behövs extra mycket under coronapandemin.

– Bland vår målgrupp har behovet av att kunna göra aktiviteter som skapar kraft och glädje aldrig varit större än nu. Det finns så många barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser vars redan svåra situation nu har förvärrats ytterligare av pandemin och isoleringen som följt. Den här fina aktiviteten på slottet är därför både så viktig och rolig. Vi är väldigt tacksamma för att vi, tillsammans med hovet, kunde ordna en digital aktivitet som innehöll såväl fest, lärorik historia och flera överraskningsmoment. Det här kommer bli ett fint minne som de deltagande barnen förhoppningsvis kan hämta kraft och glädje från i en annars svår tid, säger Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora Dag.

Min Stora Dag arrangerar glädjefyllda upplevelser, Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag ger barnen uppmuntran, självförtroende och inspiration att fortsätta kämpa. För när vardagen är svår och kretsar kring mediciner och behandlingar så gör en glädjefylld upplevelse stor skillnad.

Min Stora Dag har ställt om flera av aktiviteterna på grund av coronapandemin. Mycket som genomförs sker idag digitalt eller på trygg hemmaplan.

För mer information, vänligen kontakta:
Ebba Beck-Friis, presskontakt Min Stora Dag
ebba.beckfriis@minstoradag.org
070-455 20 80

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner