Media sprider ordet om Min Stora Dag

Min Stora Dag lyfter både barnens och föräldrarnas perspektiv för att visa hur en sjukdom påverkar hela familjen, liksom hur en Stor Dag ger ny energi och kraft.

Med barnets röst i fokus och genom att sprida äkta historier som engagerar och berör så bygger Min Stora Dag kännedom om verksamheten. Kommunikationen bidrar också till att förklara och sprida kunskap om det som annars kan vara svårt att prata om och förstå.

För många barn blir den Stora Dagen och att berätta om den en chans att för första gången uppleva positiv uppmärksamhet kring sjukdomen, vilket ger känslan av att vara utvald istället för utsatt!

Med barnets röst i fokus och historier som engagerar och berör ökar vi kännedomen kring Min Stora Dag

Utöver detta så förmedlar vi berättelser från sjukvården som kan berätta om värdet i vårt fina samarbete och hur en Stor Dag kan komplettera mediciner och behandlingar. Familjers och sjukvårdens berättelser beskriver vår relevans på ett tydligt och konkret sätt.

Här nedan finner du kontaktuppgifter till vår kommunikatör, innehåll till en faktaruta om oss samt information kring kontakt med barn. Vi har också lagt med några inspirerande länkar där vi berättar mer om vår verksamhet i olika mediala sammanhang.

Fakta om Min Stora Dag

Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag. Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.

Vilka barn får en Stor Dag?

Min Stora Dag vänder sig till barn och unga mellan 4-18 år i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Till Stora Dagar i grupp, Stora Dagar på läger och våra aktivitetspaket är det möjligt att ansöka.

Barn som får alldeles egna önskningar förverkligade, identifieras och nomineras av sjukvårdspersonal.

Min Stora Dag samarbetar med alla sjukhus med barnavdelningar och barnkliniker i hela landet.

Kontakt med barn

Alla foton och filmer vi använder har medgivande från vårdnadshavare och deltagare.

Min Stora Dag förmedlar gärna kontaktuppgifter från press och media till deltagare på våra aktiviteter.

Hör av dig till oss

Min Stora Dag i media

Icakuriren

Stiftelsen Min Stora Dag och artisten och ambassadören Amy Deasismont gör rösten till förberedelsefilmer för barn som kan behöva extra stöd när vardagens rutiner bryts på sommarledigheten.

Läs mer
Svensk Damtidning

Prinsessan Madeleine är beskyddare av stiftelsen Min stora dag och besökte organisationen under sitt Sverigebesök.

Läs mer
Expressen TV

Sigge, 10, fick träffa sin stora idol Peter ”Foppa” Forsberg genom Min Stora Dag.

Läs mer
TV4 Nyhetsmorgon

I samband med Barn på sjukhusdagen berättar Salma i Nyhetsmorgon om när hon fick en viktig paus ifrån sin sjukhusvardag i form av en Stor Dag.

Läs mer
P4 Extra

Lekterapeuten Mats berättar hur det kändes att ta emot utmärkelsen Mitt Stora Stöd som Min Stora Dag delar ut på World Kindness Day den 13 november varje år.

Läs mer
SVT Nyheter

Felix Sandman träffade barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser från Min Stora Dag innan han skulle upp på scenen på Melodifestivalen.

Läs mer
Aftonbladet

Emilia är 7 år och har kämpat med en form av hjärntumör. På sin Stora Dag önskade Emilia att få träffa Kronprinsessan Victoria.

Läs mer
TV4 Nyhetsmorgon

Frida Hansdotter gör skillnad  genom sin nya roll som ambassadör för Min Stora Dag.

Läs mer
Aftonbladet

Klara, 8, har en ovanlig sjukdom som gör att hon måste ta många olika mediciner varje dag och spruta varannan vecka. Tack vare Min Stora Dag gick en stor dröm i uppfyllelse. Hon fick hänga med sin idol Bianca Ingrosso.

Läs mer
Göteborgs-Posten

Vilma älskar konståkning men tvingades sluta när hon plötsligt blev svårt sjuk. Trots sin sjukdom har hon nu gjort comeback på isen, tack vare Min Stora Dag.

Läs mer
P4 Jämtland

”Många av barnen i vår målgrupp har dubbel- och trippelsjukdomar, med många sjukhusbesök, vilket ofta innebär ett utanförskap. Nu har vi en stor kampanj, där Ellie som har en lung- och kärlsjukdom kommer synas runtom i landet”, säger Jennifer McShane är generalsekreterare på stiftelsen Min stora dag.

Läs mer

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner