Alissa på sjukhusAlissa på sjukhus

”En av de bästa dagarna i mitt liv”

När Alissa var 9 år gick hon igenom en tuff behandling för osteosarkom, skelett- och mjukdelscancer. Bland annat blev hon tvungen att amputera sitt vänstra ben.

Under tiden på sjukhuset i Umeå, när sjuksalens väggar kändes för trånga, brukade Alissa och pappa David gå ut på promenad. I utkanten av sjukhusområdet låg Nydalasjön och en dag bestämde de sig för att prova att fiska. Stunderna med metspö blev ett sätt att glömma behandlingar och rehabilitering – och bara vara pappa och dotter med varandra för ett tag.

När Alissa blev nominerad för en Stor Dag av sin sjukhuspersonal blev det en önskning med inspiration från stunderna vid sjön. Hon ville åka till Lofoten med pappa och prova djuphavsfiske. Sagt och gjort, Drömfabriken på Min Stora Dag satte i gång och bokade flyg, tåg, fiskeguide och utrustning, och en dag i augusti stod de där, Alissa och pappa David på kajen i Lofoten och väntade på båten.

Resan till Lofoten visade sig bli allt det hon hade drömt om. En spännande fisketur med många fina minnen att hämta kraft ifrån när livet känns som jobbigast. Alissas dag för att orka flera.

Alissas Stora Dag

Din gåva ger barn kraft att kämpa

Swisha en gåva idag

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Varför är din gåva till Min Stora Dag så viktig?

– Glädje, förväntan och ljusa minnen att hämta kraft ifrån borde vara en självklar del av varje vårdplan. Svensk barnsjukvård är i världsklass men många behandlingar också är extremt tuffa för barnen. Att få en paus för lek, en upplevelse eller bara tid med familj och kompisar blir livsviktigt för att orka kämpa vidare, berättar Svante Norgren, chef över Astrid Lindgrens barnsjukhus och medlem i Min Stora Dags medicinska råd.

Genom sitt yrke träffar han dagligen barn som kämpar med olika sjukdomar och diagnoser, och har även själv nominerat barn till Stora Dagar.

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner