Elsa tillsammans med körskollärare HelenElsa tillsammans med körskollärare Helen

Elsa fick hjälp att ta körkort

När Elsa fick önska sig en egen Stor Dag landade beslutet till slut på ett körkort. Hon ville ha hjälp med körlektioner och lärare så att hon efter sin 18-årsdag kunde sätta sig bakom ratten och klara uppkörningen.

18-åriga Elsa från Njurunda har en sjukdom som gör hennes vardag extra tuff. På sin Stora Dag önskade hon att få ta körkort inför sin stundande 18-årsdag. Vi hjälpte till med körlektioner och att hitta en bra körskollärare. Men den allra största insatsen för sitt körkort gjorde Elsa själv genom mycket körträning och teoriplugg!

”Till slut klev en tjej ur bilen med mungiporna i höjd med öronen”

När Elsa skulle köra upp stod vår volontär Jonny, som hjälpt till med Elsas Stora Dag, på parkeringen tillsammans med Elsas körskollärare Helen. De väntade spänt på att Elsa skulle komma tillbaka från förarprovet.

– När vi stod där och pratade rullade den svarta golfen in och parkerade, ganska säkert tyckte jag. Elsa och förarprövaren satt kvar ett tag men till slut klev en tjej ur bilen med mungiporna i höjd med öronen. ”Det måste betyda att hon klarade sig”, sa jag till Helen, och precis så var det! Hon fick sitt körkort, berättar volontären.

Fantastisk körskollärare hjälpte Elsa

Elsa själv var mycket glad över hjälpen hon fick med sitt körkort.

– Är så himla tacksam över att er hjälp finns. Annars hade jag nog inte haft körkortet så himla fort. Körläraren kunde anpassa sig mycket efter min sjukdom och var helt fantastisk även hon! Detta betydde väldigt mycket! Tusen tack, skrev Elsa efteråt.

På bilden är Elsa tillsammans med sin körskollärare Helen.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner