Låt aktieutdelningen uppfylla drömmar för barn som kämpar!

Visste du att aktieutdelning som skänks till Min Stora Dag är skattefri, för både dig och oss? Det innebär att din gåva ökar med över 40 % (jämfört med om du skänker gåvan efter beskattning).

Just nu kämpar 200 000 barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det finns barn som behöver åka till sjukhuset oftare än till träningen, som träffar fler läkare än kompisar. Det är för dem Min Stora Dag finns till. Det är deras drömmar som din aktieutdelning kan uppfylla.

Så här gör du

  • Besluta vilken eller vilka aktieutdelningar du vill donera och om du vill skänka hela aktieutdelningen eller delar.
  • I bankens kontrolluppgift eller årsbesked framgår det om du har värdepapperskonto (vp-konto) eller depå.
    1. Har du ett vp-konto ändrar du mottagare av utdelningen genom att fylla i blanketten Anmälan om rättighetshavare. Kontakta sedan din bank eller kapitalförvaltare som hjälper dig.
    2. Har du en depå i en bank (eller fondkommissionär) ska du fråga banken hur du ska göra. Är du kund hos Avanza eller Nordnet har du möjlighet att skänka utdelningen direkt via ”din sida” på nätmäklarens webbplats.
  • Spara bekräftelse på gåvan till deklarationen. Du bör förklara gåvan i deklarationen under ”särskilda upplysningar”.

Att tänka på! Blanketten/beskedet ska vara banken tillhanda senast en vecka innan bolagsstämman. De flesta bolagsstämmor hålls under våren, från februari till maj. Länk till DI:s kalender med datum för bolagsstämmor.

Mer information hittar du på aktiegavan.se.

Hör av dig till oss

Har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Peter Frykehag
Insamlingschef
peter.frykehag@minstoradag.org
070-262 34 42
08-660 50 96 (växel)

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner