Min Stora Dags musikläger 2019

13 ungdomar blev stjärnor för en helg på Min Stora Dags musikläger

En helg i november samlades 13 ungdomar med allvarliga sjukdomar och diagnoser för att mötas kring sitt gemensamma intresse musik.

Helgen började med ett besök hos musikjätten Spotify. Här fick de bland annat en rundvandring och träffa och sjunga med artisterna Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.

”Det spelar ingen roll vem du är. Alla kan mötas kring musik”

– Musik är verkligen ett sådant universalt språk. Det spelar ingen roll vem du är, var du kommer ifrån eller vilka förutsättningar du har. Alla kan mötas kring musik. Det är underbart och jag är glad att jag fick vara med, säger Felix Sandman.

”Vi fick komma backstage för att träffa idolerna”

På fredagskvällen var det dags för besök på direktsändningen av tv-programmet Idol.

– Vi fick gå in via VIP-ingången och efteråt fick vi en goodiebag. Vi fick komma backstage för att träffa idolerna. Man glömde bort att du är här för att du är sjuk, säger Rebecka, 15 år från Täby. Rebecka har diabetes mellitus typ 1 och var en av ungdomarna som deltog på musiklägret.

”Det blir så tydligt vad Min Stora Dag handlar om och varför vi gör detta”

Under helgen hängde dessutom ungdomarna i NOX musikstudio för att prova på hur det är att spela in låtar ”på riktigt”. Till studion för att inspirera ungdomarna kom Min Stora Dags egna ambassadör, skådespelaren och artisten Amy Deasismont.

– Det som jag känner med att vara här är att det blir så tydligt vad Min Stora Dag handlar om och varför vi gör detta. Det är den här typen av dagar man får se det på riktigt med sina egna ögon, berättar Amy.

”Oftast när jag har varit som sjukast har jag lyssnat på musik”

En annan deltagare under musiklägret var 15-åriga Stina från Karlshamn. Hon har precis avslutat en elva månader lång behandling av skelettcancer.

– Jag hade cancer för ett år sedan ungefär. Det tuffaste var nog alla cellgifterna, allt illamående och alla blåsor jag fick överallt, i munnen och så. Jag mådde ganska dåligt och jag ville inte att folk skulle komma till mig för att jag kräktes hela tiden. Jag ville inte att folk skulle se det, berättar Stina och fortsätter:

– Musiken betyder väldigt mycket för mig. Oftast när jag har varit som sjukast har jag lyssnat på musik. Jag spelar gitarr och piano hemma. Det finns så många känslor som man kan uttrycka. Det är egentligen allt för mig.

”Jag vill rekommendera alla att söka till det här lägret”

En entusiastisk Rebecka rekommenderar alla att söka till Min Stora Dags musikläger!

– Jag vill rekommendera alla att söka till det här lägret. För att du glömmer bort att du är sjuk. Du kommer hit och har roligt och du träffar nya vänner. Du är bara där på scenen och helt plötsligt är du en internationell stjärna för fyra dagar. Det är ju så roligt, avslutar Rebecka.

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner