”Jag har kanske fått vänner för livet”

Hösten 2022 fick en grupp barn och ungdomar med allvarliga sjukdomar och diagnoser vara artister för en helg under vårt musikläger. De samlades i Stockholm och fick spela in låtar i studio, lära sig danskoreografier och utveckla sin sång med hjälp av sångcoachning. Ungdomarna fick även se vår ambassadör Danny Saucedos magiska show på Cirkus i Stockholm. Elvira var en av sju ungdomar som deltog på vårt musikläger förra året – nu släpper hon egen musik!⁠

Det bästa med lägret var att jag fick spela in låtar

Elvira är 15 år och har adhd, autism, semantisk språkstörning, ticks och tvångssyndrom. Elviras diagnoser gör att hon har svårare för vissa saker än andra. Musik betyder väldigt mycket för henne – och därför ansökte hon om att få delta på vårt musikläger!⁠

– Det bästa med lägret var att jag fick spela in låtar och fick nya vänner för livet som jag älskar, berättar Elvira.⁠

Än i dag har Elvira kontakt med de nyfunna vännerna och hon berättar att de till och med är ännu närmare varandra i dag än vad de var där de träffades. Inte nog med det så gav Elviras medverkan på lägret och att spela in låtar i studion mersmak – för nu har Elvira släppt sin första egna låt på Spotify. Lyssna på Elviras låt här.

– Det finns studios överallt så man kan spela in musik. Och det är en dröm jag alltid haft, så det är jättekul att den drömmen går i uppfyllelse, säger 14-åriga Elvira som var en av deltagarna på musiklägret.

Vill du också åka på läger med Min Stora Dag? Skriv upp dig i vår lägerbevakare här så missar du inte när nya platser släpps.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner