Danny Saucedo med ungdomar på musiklägret 2020Danny Saucedo med ungdomar på musiklägret 2020

Musikläger med sång, musik och extra allt

2020 var ett speciellt år, men det blev ett lika fantastiskt musikläger som vanligt. Nio ungdomar möttes i Stockholm för en helg med extra allt. Det blev artistträffar, låtinspelningar och besök på musikjätten Spotify. För Malva, 15 år, var det något av det bästa hon gjort.

När Min Stora Dagas årliga musikläger arrangerades en helg i oktober 2020 var förutsättningarna lite annorlunda än vanligt. Coronapandemin gjorde att färre ungdomar kunde delta och anpassningar fick göras. Men trots detta blev det en helg full med musik och härligt inspirerande studiebesök.

15-åriga Malva från Kungsör var en av nio ungdomar som deltog.

– Jag var spänd som tusan, pirrig och nervös, berättar Malva om hur hon kände när hon var på väg mot lägret.

Epilepsi gör Malvas vardag tuff

Malva har epilepsi som gör hennes vardag tuff med mediciner och en ständig oro för att få ett anfall.

– Jag känner mig ibland begränsad i aktiviteter eftersom jag inte kan göra allt som ”normala” tonåringar kan. Till exempel åka och bada med kompisarna på sommaren eller cykla, berättar Malva.

Det var typ det bästa jag gjort!

Hon bestämde sig för att söka till musiklägret eftersom hon tyckte det verkade som en rolig utmaning. Hon såg fram emot att träffa nya människor och spela in en låt i en riktig inspelningsstudio.

För Malva blev helgen i Stockholm en riktig succé.

– Det var jättejättebra. Det var typ det bästa jag gjort! Mycket överraskningar och personliga utmaningar som stärkte mitt självförtroende. Jag var så glad under lägret, säger Malva.

Malva på musiklägret 2020

Malva i inspelningsstudion på Min Stora Dags musikläger.

Fick sjunga med popstjärnor

Deltagarna fick under helgen bland annat träffa artisterna Danny Saucedo, Victor Leksell, Molly Sandén samt idolerna från 2020 års upplaga av TV4:s Idol. Dessutom fick de besöka Spotifys huvudkontor och Idol-studion där fredagsfinalerna hålls.

För Malva blev musiklägret en ögonöppnare som visade att hon vågar mer än hon tror.

– Jag är modigare än jag tror, jag vågar göra något fast jag tycker det är läskigt, säger hon och berättar att hon kommer bära med sig det och alla nya möten.

Vill du lära dig mer om epilepsi? Läs här.

Vill du också på på läger?

Min Stora Dags läger är till för ungdomar i åldrarna 14 till 18 år med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Vi arrangerar vanligtvis flera läger varje år.

Här kan du läsa mer om våra läger.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner