Maja och Chelsea på biodag.Maja och Chelsea på biodag.

400 barn fick VIP-visning av Frost 2

När Frost 2 skulle ha biopremiär bjöd Min Stora Dag in till förhandsvisning av den efterlängtade filmen. Över 400 barn fick se filmen innan den riktiga premiären gick av stapeln.

Den 7 december 2019 ordade Min Stora Dag en exklusiv filmvisning för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. På 16 olika biografer runt om i landet samlades över 400 barnen för att få en specialvisning av filmen. Min Stora Dag hyrde hela biosalongerna för att barnen skulle kunna ta med sig vänner eller familj på den unika förhandsvisningen.

Tänk vilken lyx att få se filmen långt före alla andra barn!⁠

En av barnen som fick se filmen på förhand var 4-åriga Maja, vars blodsjukdom har påverkat hela hennes liv. Sjukhus är vardag för Maja. Hon tog med sig storasyster Alva på premiären i Gävle och båda var otroligt taggade och pratar fortfarande om den här dagen.

Chelsea såg filmen i Jönköping

7-åriga Chelsea tog med sig familjen på biovisning i Jönköping. Chelsea föddes med hjärtfel och hade en väldigt tuff start i livet. När hon var 2,5 år gammal fick hon en hjärttransplantation och har sedan dess kämpat sig tillbaka till ett normalt liv. Hon fick efter en sjukhusvistelse inbjudan till att gå på Frost 2.

”Dagen var magisk”

5-åriga Thristan har en sjukdom som heter Failure to thrive som innebär att han har dålig tillväxt utan tillskott på grund av multifödoämnesallergi. Han tog med sig sin storebror Anthon och mamma och pappa på bion i Västerås. Så här skrev familjen efter biodagen:

– Dagen var magisk, att få se Frost 2 och få denna gåva att dela med familjen, innan operationen på måndagen efter bion.

Grafik som visar ett formulärGrafik som visar ett formulär

Ansök till våra Stora Dagar

Du som är mellan 4-18 år och har en allvarlig sjukdom eller diagnos kan ansöka om att delta på våra Stora Dagar.

Här hittar du aktuella Stora Dagar som du kan ansöka till.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner