Inför en familjehelg på Bokenäset

Här är allt du behöver inför Min Stora Dags familjehelg på Bokenäset i Bohuslän!

Den 25-27 augusti anordnar specialprojektet Hela Spektrat ett helgläger för barn med autism och deras familjer. Ankomst fredag den 25 augusti (från ca klockan 15.30) och avresa söndag 27 augusti (efter lunch, senast klockan 14.00).

Du åker på lägret tillsammans med din närmsta familj och under helgen finns även ytterligare elva familjer på plats. Som familj räknas också mor- och farföräldrar eller annan viktig närstående vuxen. Ansökan görs av vårdnadshavare. Dessutom kommer det finnas flera volontärer från Min Stora Dag som hjälper er med allt det praktiska under lägret.

Resa

Vi rekommenderar att ni reser med egen bil till familjehelgen. Hela Spektrat står för milersättning för resan mellan hemort och Bokenäset. Har ni inte tillgång till bil, bokar och bekostar Hela Spektrat tågresa och vidare transport till Bokenäset. Bokenäset ligger i hjärtat av Bohuslän, en idyll insprängd mitt i den saltstänkta naturen.

Boende

Familjerna bor i egna lägenheter på 44 kvm med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ena sovrummet har dubbelsäng och det andra våningssäng för två personer. Lägenheterna har ett litet kök, badrum med dusch och en härlig balkong med utemöbler för mysiga sensommarkvällar. Samtliga lägenheter har nära till våra gemensamma aktiviteter och lokalen där vi äter våra måltider. Sänglinne och avresestäd ingår och samtliga lägenheter har WiFi!

Lägenhet på Bokenäset - familjeläger

Mat

Vi äter alla måltider i huvudbyggnaden på Bokenäset som ligger på kort promenadavstånd från lägenheterna. Vid måltiderna kommer familjerna ha tillgång till ett och samma bord under hela helgen (utöver grillningen). Under helgen ingår måltider från och med middag på fredag kväll till och med lunch på söndag innan avfärd. På fredagskvällen arrangeras en gemensam grillning. Menyn för helgen skickas ut i god tid innan familjehelgen. Känner ni er osäkra på det som serveras i matsalen, så kan ni ta med mellanmål eller annan nödproviant för helgen och förvara i köket i den egna lägenheten.

Aktiviteter

På Bokenäset finns möjlighet till en mängd aktiviteter. Dels de aktiviteter som arrangeras specifikt för oss, men även annat som ni självklart kan ta del av på egen hand.

Hela Spektrat arrangerar en gemensam grillkväll på fredagen och en träff med några av havets djur på lördagen. Under helgen kommer även Bokenäset SPA vara öppet för oss så ni har möjlighet att njuta av lite bad och bastu. Vi kommer också erbjuda er föräldrar tillfälle att umgås och dela erfarenheter med varandra under avslappnade former.

Utöver det erbjuder området allt från vackra promenadstråk, paddla kajak/kanot, spela tennis, fiska krabbor och möjlighet till bad för den som vågar. Självklart deltar ni i aktiviteterna efter egen takt och förmåga. Läs mer om Bokenäset här.

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt gratis och specialprojektet Hela Spektrat står för alla kostnader och milersättningen för den egna bilen till och från Bokenäset.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner