Musikläger

Bli stjärna för en helg! Bli sångcoachad, spela in musik i en proffsstudio och gå på spännande studiebesök. Följ med Min Stora Dag på ett oförglömligt musikläger i Stockholm den 19–22 oktober.

Älskar du musik och sång är det här lägret för dig! Vi har satt ihop en härlig helg full med unika musikupplevelser.

Tillsammans med andra ungdomar kommer du få spela in en låt i en professionell studio, få tips av sångcoacher och självklart gå på spännande studiebesök. Missa inte chansen att vara stjärna för en helg!

Min Stora Dags musikläger är till för alla, det enda som behövs är att du har ett genuint musikintresse. Det spelar ingen roll om du är blyg, har scenskräck eller om du rakt av vill bli nästa stora artist. Alla har en plats på lägret! Tillsammans stärker vi självförtroendet och hjälper varandra att våga och utvecklas – och framför allt har vi roligt.

Under helgen bor vi tillsammans på hotell i centrala Stockholm. Ansök redan nu för chansen till en helg utöver det vanliga!

För att ansöka behöver du:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara 14–17 år och bosatt i Sverige.
  • Själv kunna ansvara för din medicinering.

Min Stora Dag strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dags aktiviteter är helt gratis och organisationen står för alla kostnader under helgen inklusive resor.

Observera: Vissa av våra fysiska gruppaktiviteter och läger kan innebära en ökad risk för infektioner, t.ex. covid. Rådfråga alltid er ansvariga sjukhuskontakt om ni är osäkra på om en aktivitet är lämplig för ditt barn. Min Stora Dag följer allmänna rekommendationer men har inga egna regler eller rekommendationer avseende vaccinationer etc. Vid uppvisande av sjukdomssymptom råder vi till att avstå från deltagande.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Allt du behöver veta inför musiklägret

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag!

Här hittar du massa bra information inför vårt musikläger. Ta del av packlista, upplägg för helgen och information om boende.

”Jag har kanske fått vänner för livet”

Våra musik- och sångläger kan se ut på många olika sätt. 2022 fick ett gäng barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser vara artister för en helg under vårt musikläger. De samlades i Stockholm och fick spela in låtar i studio, lära sig danskoreografier och utveckla sin sång med hjälp av sångcoachning. Ungdomarna fick även se vår ambassadör Danny Saucedos magiska show på Cirkus i Stockholm.

– Det finns studios överallt så man kan spela in musik. Och det är en dröm jag alltid haft, så det är jättekul att den drömmen går i uppfyllelse, säger 14-åriga Elvira som var en av deltagarna på musiklägret.

”En once in a life time-upplevelse”

14-årige Liam var en av nio ungdomar som deltog på Min Stora Dags musikläger 2021.

Liam har typ 1-diabetes och migrän, något som påverkar hans liv i stor utsträckning. Eftersom han gillar musik och sång anmälde hans mamma honom till lägret. Det blev en rolig överraskning när hon berättade att han fått en plats. Framför allt är det musiken och tipsen från sångcoachen som han tar med sig.

– Det var superbra. Jag saknar det nu i efterhand, det var en once in a life time-upplevelse. Alla var så trevliga och snälla och vi hade så roligt tillsammans, säger Liam.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner