Musik- och sångläger i Stockholm

Bli stjärna för en helg! Bli sångcoachad, spela in musik i en proffsstudio och gå på spännande studiebesök. Följ med Min Stora Dag på ett oförglömligt musik- och sångläger i Stockholm den 20–23 oktober.

Älskar du musik och sång är det här lägret för dig! Vi har satt ihop en härlig helg full med unika musikupplevelser.

Tillsammans med andra ungdomar kommer du få spela in en låt i en professionell studio, få tips av sångcoacher och självklart gå på spännande studiebesök. Missa inte chansen att vara stjärna för en helg!

Min Stora Dags musikläger är till för alla, det enda som behövs är att du har ett genuint musikintresse. Det spelar ingen roll om du är blyg, har scenskräck eller om du rakt av vill bli nästa stora artist. Alla har en plats på lägret! Tillsammans stärker vi självförtroendet och hjälper varandra att våga och utvecklas – och framför allt har vi roligt.

Under helgen bor vi tillsammans på hotell i centrala Stockholm. Ansök redan nu för chansen till en helg utöver det vanliga!

För att ansöka behöver du:

  • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom utlåtande av medicinsk personal.
  • Vara 14–18 år och bosatt i Sverige.
  • Själv kunna ansvara för din medicinering.
  • Vara vaccinerad mot covid-19.

Min Stora Dag strävar efter att så många ungdomar som möjligt, med allvarliga sjukdomar och diagnoser, ska vara med om en Stor Dag. Därför prioriteras alltid de som inte tidigare deltagit i en aktivitet genom Min Stora Dag.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dags aktiviteter är helt gratis och organisationen står för alla kostnader under helgen inklusive resor.

Observera: Som du vet är det en speciell tid och Min Stora Dag sätter alltid tryggheten för våra deltagande barn och unga i första rummet. Vi följer utvecklingen av covid-19 noga och vi rådfrågar kontinuerligt vårt medicinska råd och utgår från deras rekommendationer under planering och genomförande av lägret för att göra ett så säkert läger som möjligt. Om situationen kräver det kan lägret behöva ställas in.

Det här lägret rekommenderas inte om du är i högriskmålgrupp. Rådfråga din ansvariga sjukhuskontakt om du är osäker på att delta.

Observera även att det här lägret kräver att du är vaccinerad mot covid-19, detta för att skapa ett så tryggt läger som möjligt för alla deltagare. Även medverkande volontärer kommer att vara vaccinerade.

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

Allt du behöver veta inför musik- och sånglägret

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag!

Här hittar du massa bra information inför vårt musik- och sångläger. Ta del av packlista, upplägg för helgen och information om boende.

Se film från tidigare läger

Våra musik- och sångläger kan se ut på många olika sätt. 2019 samlades exempelvis 13 ungdomar i Stockholm för en fullspäckad helg i musikens tecken.

Helgen började med ett besök hos musikjätten Spotify. Här fick de bland annat en rundvandring och sen chansen att sjunga tillsammans med artisterna Benjamin Ingrosso och Felix Sandman. Se mer i filmen!

”En once in a life time-upplevelse”

14-årige Liam var en av nio ungdomar som deltog på Min Stora Dags musik- och sångläger 2021.

Liam har typ 1-diabetes och migrän, något som påverkar hans liv i stor utsträckning. Eftersom han gillar musik och sång anmälde hans mamma honom till lägret. Det blev en rolig överraskning när hon berättade att han fått en plats. Framför allt är det musiken och tipsen från sångcoachen som han tar med sig.

– Det var superbra. Jag saknar det nu i efterhand, det var en once in a life time-upplevelse. Alla var så trevliga och snälla och vi hade så roligt tillsammans, säger Liam.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner