E-sportdag 2020E-sportdag 2020

Digital e-sportsdag med riktiga proffsspelare

När Min Stora Dag anordnade sin första, helt digitala, e-sportsdag fick barnen mötas i den digitala världen och spela med proffs. Allt skedde tryggt på hemmaplan i en annars orolig tid i och med coronapandemin.

Gemenskapen var ett faktum när 21 barn från hela landet fick spela och bli coachade av riktiga e-sportproffs. Bland annat deltog Fredrik ”Jaegarn” Andersson, Faruk Pita och Jennifer Karppinen. Alla barnen och e-sportstjärnorna satt på hemmaplan, men i chatten och spelet blev gemenskapen stor.

Flera av barnen uttryckte hur overkligt det var att se sina favoriter på skärmen spela tillsammans med en själv.

”Spred ett stort leende på Rasmus läppar”

– Ett stort TACK till alla er som ordnade med denna dagen! Till alla stora spelare som lade ner sin tid för att förgylla en annars så jobbig vardag. Några timmar ihop med dem spred ett stort leende på Rasmus läppar. Ett leende som så sällan syns just nu, skrev Johanna, mamma till 13-åriga Rasmus, som var en av deltagarna på e-sportdagen.⁠

Fick positiv energi efter dagen

Rasmus mamma beskriver hur Rasmus fylldes på med energi efter dagen.

– Idag har han fått vara sig själv, fått en massa positiv energi och utvecklat sig själv som både människa och spelare. Han är så glad för denna dag. Nu har vi fina minnen att tänka tillbaka på! Tack än en gång!, skrev Johanna.

Grafik som visar ett formulärGrafik som visar ett formulär

Ansök till våra Stora Dagar

Du som är mellan 4-18 år och har en allvarlig sjukdom eller diagnos kan ansöka om att delta på våra Stora Dagar.

Här hittar du aktuella Stora Dagar som du kan ansöka till.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner