Min Stora Dag söker en ekonomi- och kanslichef med hjärtat på rätta stället

Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn i Sverige som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Nu söker vi en erfaren, driven och engagerad ekonomi- och kanslichef för tillträde efter sommaren.

Ta chansen att få ett unikt och meningsfullt arbete där du bidrar till att påverka unga, behövande människors liv positivt varje dag!

Arbetsbeskrivning

Som ekonomi- och kanslichef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till Generalsekreteraren. du har en viktig roll i det systematiska kvalitetsarbetet med fokus på ekonomi- och administrativa frågor. Ekonomi- och kanslichefen är ett viktigt stöd till generalsekreteraren och den övriga verksamheten.

Till ditt ansvarsområde hör:

  • Ansvar för den totala ekonomistyrningen innehållande bland annat redovisning, bokslut, budget, ekonomisk styrning (controller), analyser, rapporter samt löneadministration.
  • Leda och vid behov utveckla väl fungerande ekonomiska och administrativa rutiner.
  • Bistå generalsekreteraren i planering, beslutsunderlag och genomförande av verksamheten i dess fortsatta utveckling.
  • Förbereda ärenden till styrelsen samt beslutsuppföljning, vara föredragande och rådgivande i ekonomiärenden på styrelsemöten.
  • Säkerställa att Min Stora Dag följer lagar och riktlinjer som åligger Stiftelsen.
  • Stöd till generalsekreterare och övriga ledningsgruppen när det gäller HR-frågor, arbetsrätt, arbetsmiljö.
  • Ansvar inklusive utveckling för administrativa system och nya betallösningar.
  • Övergripande ansvar för kontoret och IT, telefoni mm.

Cirka 50 procent av rollen täcks upp av de renodlat ekonomiska uppgifterna så det är viktigt att du brinner lika mycket för kombinationen av, och den flexibla helheten i uppdraget.

Är du den vi söker?

Då har du hjärtat på rätt stället och känner ett stort engagemang för Min Stora Dags frågor.

Du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta, och bygga och underhålla goda relationer med såväl kollegor som externa partners

Du har en gedigen ekonomisk utbildning/bakgrund (t ex civilekonom eller motsvarande) samt minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har goda kunskaper i redovisning, då du bl.a. ska vara stöd för redovisningsassistenten.

Du är driven, klok och starkt lösningsorienterad, har ett noggrant helikopterperspektiv samt har talang för administration. Du har lätt för att prioritera och trivs med att arbeta operativt i en organisation med ständigt fokus på effektivisering.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i Excel.

Eftersom du har en rapporterande medarbetare samt en ledande roll gentemot resten av organisationen är ledarskapsfrågor något du prioriterar och intresserar dig för. Tidigare chefserfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder ett unikt, roligt och meningsfullt arbete där du gör skillnad på riktigt och påverkar människors liv positivt varje dag. Du får ett varierande jobb med stort mandat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i en organisation med driv, stark utveckling, engagemang och trevliga kollegor där du kommer ha en viktig roll.

Min Stora Dag är i en spännande fas där vi växer, når fler behövande barn och får nya intressenter och följare varje dag. Vår vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.  Läs mer om oss på: www.minstoradag.org

Ansökan:

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Min Stora Dag eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför.
Sista ansökningsdagen är den 3 juli och tillträde planeras till september.

Varmt välkommen med personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner