Inferno-läger-e-sportInferno-läger-e-sport

E-sportläger

Ladda ner en utskriftsversion av aktiviteten här (pdf)

Utveckla dina färdigheter inom e-sport! Tillsammans hänger vi på Inferno Online, Sveriges största gamingcenter, under Min Stora Dags e-sportläger den 15–17 november. Ansök redan idag!

Min Stora Dags populära e-sportläger är tillbaka. För dig som är intresserad av e-sport har vi satt ihop en härlig helg i Stockholm fylld med unika spelupplevelser.

Tillsammans med andra ungdomar kommer du få hänga i Sveriges största gamingcenter, Inferno Online, som ligger i centrala Stockholm. Vi kommer att spela på datorer och du väljer själv om du vill spela CS:GO, Fortnite eller Valorant.

Under dagarna kommer du även få träffa e-sportproffs och gå på spännande studiebesök. Under nätterna sover du gott på hotell tillsammans med andra deltagare och volontärer. Hela helgen avslutas med en turnering!

När:

15-17 november 2024.

För att ansöka behöver du:

 • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom intyg av medicinsk personal.
 • Vara mellan 14 och 17 år, bosatt i Sverige.
 • Själv kunna ansvara för din medicinering.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under helgen.

Tänk på att:

 • Barn och ungdomar som inte fått en Stor Dag tidigare prioriteras, men man är inte garanterad en plats bara för att man inte gjort något med Min Stora Dag tidigare. Du kommer få information oavsett om du får en plats eller inte.
 • Vissa av våra fysiska gruppaktiviteter och läger kan innebära en ökad risk för infektioner, t.ex. covid. Rådfråga alltid er ansvariga sjukhuskontakt om ni är osäkra på om en aktivitet är lämplig för ditt barn. Min Stora Dag följer allmänna rekommendationer men har inga egna regler eller rekommendationer avseende vaccinationer etc. Vid uppvisande av sjukdomssymptom råder vi till att avstå från deltagande

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

 

Inferno-läger-e-sportInferno-läger-e-sport

Så här ansöker du om en Stor Dag

Klicka här för att läsa mer om hur en ansökan går till!

E-sportläger 2024

 • Hidden
 • ANSÖKAN

 • Ipsum lorum Info om intresseanmälan och kort hur det går till.

Vilka åker jag med?

Du åker tillsammans med fjorton andra ungdomar i åldern 14-17 år. Med på lägret finns även sex vuxna volontärer från Min Stora Dag, varav en är medicinskt kunnig. Du som deltagare ansvarar själv för eventuella sjukdomsbehov (som medicinering) under helgen. Min Stora Dag har inget medicinskt ansvar, men vi har en medicinskt kunnig volontär på plats under hela lägret för deltagarnas trygghet.

Volontärerna kommer att kontakta deltagarna inför lägret med mer information. Varje deltagare kommer ha en volontär som kontaktperson.

På bilden är volontärer från förra årets e-sportläger. Exakt vilka volontärer som kommer åka med det här året är inte ännu bestämt. Inför lägret kommer ni få en presentation av alla volontärer som följer med.

 

 

Hur reser vi till och från lägret?

Du som deltagare reser och deltar själv utan föräldrar. Min Stora Dag bokar resa hemort-Stockholm. I största möjliga mån bokar vi resor så att deltagare åker tillsammans med volontärer eller andra deltagare, men beroende på vart i landet du bor kan resesättet variera.

Vi samtalar alltid med deltagarna om vad som fungerar bäst innan vi bokar resorna för att det ska kännas så tryggt som möjligt.

 

Hur bor vi på lägret?

Vi bor på hotell i centrala Stockholm. Varje rum har en dubbelsäng och en våningssäng. Vi bor tre-fyra personer i varje rum, killar och tjejer var för sig. I varje rum bor även en vuxen volontär.

Bilden är från förra årets läger. Vilka utrymmen som kommer vara tillgängliga under årets läger har vi ännu inte fått information om.

 

Boende på Min Stora Dags musiklägerBoende på Min Stora Dags musikläger

Vad kommer vi göra på lägret?

En stor del av helgen kommer vi hänga på Inferno Online tillsammans med våra coacher från Area Academy. Vi kommer att spela på datorer och du väljer själv inför lägret om du vill spela CS:GO, Fortnite eller Valorant. Tillsammans utvecklas vi i vårt spelande, både tekniskt och hur vi kommunicerar med varandra.

Vi kommer även göra spännande studiebesök och andra roliga aktiviteter med e-sport i fokus. Självklart finns det även tid för vila och återhämtning.

En ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora DagEn ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora Dag

Tips inför packningen!

Ibland när man ska göra någonting nytt kan det kännas ovant. Till exempel en lukt som man inte är bekväm med eller en annorlunda miljö. Det kan därför vara skönt att ha med sig något som hjälper en att känna sig trygg och lugn.

Det här är några saker som kan kännas bra att ha med sig: fidget-leksaker, knådlera, en egen figur, till exempel ett gosedjur som du tycker om och kan ha i handen, stressboll eller stretch-boll, en tidning eller bok att läsa, spel som du gillar, till exempel ett mobilspel, kortspel eller tärningsspel, magnetkulor att bygga med.

Inferno-läger-e-sportInferno-läger-e-sport

Kommer det tas foton och filmer på lägret?

Det är aldrig något krav att vara med på foton och film som tas på våra aktiviteter. Före lägret kommer Min Stora Dag att skicka ut ett fotomedgivande, som är helt valfritt att ge sitt samtycke till. Om man vill ge sitt samtycke till att vara med på foto och film så fyller vårdnadshavare i fotomedgivandet. Om samtycke till fotomedgivande inte har givits så publicerar vi aldrig något material där personen kan identifieras.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att samtycka till fotomedgivande.

E-sportläger 2024

 • Hidden
 • ANSÖKAN

 • Ipsum lorum Info om intresseanmälan och kort hur det går till.
Inferno-läger-e-sportInferno-läger-e-sport

”Jag har kanske fått vänner för livet”

Ludvig och Albin lärde känna varandra online för ett och ett halvt år sedan. På Min Stora Dags e-sportläger träffades de för första gången ”in real life”. Albin berättade att han skulle på ett läger och fick till svar från Ludvig: ”Det ska jag också!”

Under tre dagar fick kompisarna tillsammans med elva andra ungdomar träna, umgås och spela turneringar på gejmingarenorna Space och Inferno online.

– Det är adrenalinet, nerverna och sportkänslan som gör det roligt, säger 16-årige Matteo.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner