FotbollslägerFotbollsläger

Fotbollsläger

Ladda ner en utskriftsversion av aktiviteten här (pdf)

Följ med Min Stora Dag på fotbollsläger på Bosön i Stockholm mellan den 6-9 september. Under helgen kommer du ha möjlighet att träffa nya vänner, spela fotboll och framför allt ha väldigt kul!

Under fyra härliga och händelserika dagar blir det fullt fokus på fotboll och att hänga tillsammans med nya vänner som alla är där för samma sak. Aktiviteterna görs alltid efter din egen nivå och förmåga. Min Stora Dags fotbollshelg är till för, och passar alla – det enda som behövs är att du har ett genuint fotbollsintresse.

När?

Fredagen den 6:e till måndagen den 9:e september 2024.

För att ansöka behöver du:

 • Ha en allvarlig sjukdom och/eller diagnos som bekräftas genom intyg av medicinsk personal.
 • Vara mellan 14 och 17 år, bosatt i Sverige.
 • Själv kunna ansvara för din medicinering.

Vad kostar det?

Inget! Min Stora Dag står för alla kostnader och resor under helgen.

Tänk på att:

 • Barn och ungdomar som inte fått en Stor Dag tidigare prioriteras, men man är inte garanterad en plats bara för att man inte gjort något med Min Stora Dag tidigare. Du kommer få information oavsett om du får en plats eller inte.
 • Vissa av våra fysiska gruppaktiviteter och läger kan innebära en ökad risk för infektioner, t.ex. covid. Rådfråga alltid er ansvariga sjukhuskontakt om ni är osäkra på om en aktivitet är lämplig för ditt barn. Min Stora Dag följer allmänna rekommendationer men har inga egna regler eller rekommendationer avseende vaccinationer etc. Vid uppvisande av sjukdomssymptom råder vi till att avstå från deltagande

Här finns blankett för intyg från vårdpersonal (PDF för utskrift). Har du ett utlåtande som är framtaget i annat syfte kan det gå bra att använda det.

 

FotbollslägerFotbollsläger

Så här ansöker du om en Stor Dag

Klicka här för att läsa mer om hur en ansökan går till!

Fotbollsläger 2024

 • Hidden
 • ANSÖKAN

 • Ipsum lorum Info om intresseanmälan och kort hur det går till.

Vilka åker jag med?

Du åker tillsammans med fjorton andra ungdomar i åldern 14-17 år. Med på lägret finns även sex vuxna volontärer från Min Stora Dag, varav en är medicinskt kunnig. Du som deltagare ansvarar själv för eventuella sjukdomsbehov (som medicinering) under helgen. Min Stora Dag har inget medicinskt ansvar, men vi har en medicinskt kunnig volontär på plats under hela lägret för deltagarnas trygghet.

Volontärerna kommer att kontakta deltagarna inför lägret med mer information. Varje deltagare kommer ha en volontär som kontaktperson.

På bilden är volontärer från ett av våra läger. Exakt vilka volontärer som kommer åka med det här året är inte ännu bestämt. Inför lägret kommer ni få en presentation av alla volontärer som följer med.

 

 

Vilka åker jag med till Min Stora Dags musiklägerVilka åker jag med till Min Stora Dags musikläger

Hur reser vi till och från lägret?

Du som deltagare reser och deltar själv utan föräldrar. Min Stora Dag bokar resa hemort-Stockholm. I största möjliga mån bokar vi resor så att deltagarna åker tillsammans med volontärer och deltagare på lägret men beroende på vart i landet du bor kan resesättet variera.

Vi samtalar alltid med deltagaren om vad som fungerar bäst innan vi bokar resorna för att det ska kännas så tryggt som möjligt.

 

Hur bor vi under lägret?

Vi bor ute på träningsanläggningen Bosön. Varje rum har två våningssängar så vi bor tre-fyra personer i varje rum, killar och tjejer var för sig med en volontär i varje.

Toaletter och duschar finns ej på rummen utan i korridoren utanför.

Var kommer vi göra under lägret?

Vi kommer bland annat ha träningar med roliga övningar som både utvecklar oss och är roliga. Vi kommer att gå på fotbollsmatchen på Friends Arena för att känna på stämningen på plats. Vi hinner med poolbad och bastu för den som vill under lägret! Nytt för i år är att vi kommer att besöka Supercenter.

Aktiviteterna görs alltid efter din egen nivå och förmåga, där vi stöttar och hjälper varandra. Min Stora Dags fotbollshelg är till för, och passar alla – det enda som behövs är att du har ett genuint fotbollsintresse.

En ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora DagEn ryggsäck - så packar du inför läger med Min Stora Dag

Tips inför packningen!

Ibland när man ska göra någonting nytt kan det kännas ovant. Till exempel en lukt som man inte är bekväm med eller en annorlunda miljö. Det kan därför vara skönt att ha med sig något som hjälper en att känna sig trygg och lugn.

Det här är några saker som kan kännas bra att ha med sig: fidget-leksaker, knådlera, en egen figur, till exempel ett gosedjur som du tycker om och kan ha i handen, stressboll eller stretch-boll, en tidning eller bok att läsa, spel som du gillar, till exempel ett mobilspel, kortspel eller tärningsspel, magnetkulor att bygga med.

FotbollslägerFotbollsläger

Kommer det tas foton och filmer på lägret?

Det är aldrig något krav att vara med på foton och film som tas på våra aktiviteter. Före lägret kommer Min Stora Dag att skicka ut ett fotomedgivande, som är helt valfritt att ge sitt samtycke till. Om man vill ge sitt samtycke till att vara med på foto och film så fyller vårdnadshavare i fotomedgivandet. Om samtycke till fotomedgivande inte har givits så publicerar vi aldrig något material där personen kan identifieras.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att samtycka till fotomedgivande.

Fotbollsläger 2024

 • Hidden
 • ANSÖKAN

 • Ipsum lorum Info om intresseanmälan och kort hur det går till.
FotbollslägerFotbollsläger

”Fotbollen har hjälpt mig att ha roligt och att hitta vänner”

I juni 2023 gick Min Stora Dags fotbollsläger av stapeln! På lägret deltog ungdomar mellan 14-17 år som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos och som alla har ett genuint fotbollsintresse.

Under fyra händelserika dagar blev det fullt fokus på fotboll och att hänga tillsammans med nya vänner. Dessutom fick ungdomarna träffa det svenska herrlandslaget innan det var dags att heja på dem när de mötte Nya Zeeland på Friends Arena.

En av deltagarna var Joona som har en hjärntumör. I filmen berättar han om hur fotbollen har hjälpt honom att ha roligt och att hitta vänner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner