Lägerdeltagare besteg berg vid Höga kusten – ”Obeskrivligt bra”

Klättra uppför ett berg, paddla för första gången och hänga med nya vänner vid lägerelden. Det var bara några av sakerna som stod på schemat när nio ungdomar möttes upp för en helg helt i äventyrets tecken.

– Jag tycker att det är otroligt att de gör det här, för när man har det jobbigt så tar det upp hela ens vakna tid. Då är det väldigt skönt att kunna ta en paus.

Det säger 14-årige August. Han har tvångstankar och tvångshandlingar och är en av nio ungdomar som möttes upp på Friluftsbyn i Docksta vid Höga kusten.

”Det blir väldigt mycket lättare här”

– Jag har väldigt mycket tics. Det blir väldigt mycket lättare här, för här kan man koncentrera sig på andra grejer. Man kan koncentrera sig på hur fint det är runtomkring och man umgås med andra personer. Då släpper det väldigt mycket, berättar August.

Kättrade uppför Skuleberget

Under en långhelg i slutet av augusti möttes ungdomar och volontärer från Min Stora Dag upp för ett läger med full fokus på äventyr.

”Känslan går inte att beskriva”

Deltagarna klättrade bland annat upp till Skulebergets topp för att ta del av den magnifika utsikten.

– Känslan går inte att beskriva, man måste ha varit där för att förstå hur bra det är. Det är obeskrivligt hur bra det är, säger 15-årige Simon efter att ha tagit sig till toppen.

Ett mysigt och äventyrligt läger

Även Klara, 17 år, tog sig upp till toppen tillsammans med resten av lägergänget. Hon är levertransplanterad och lever idag med sidoeffekter av medicineringen, vilket gör att hon fortfarande ofta behöver besöka sjukhuset.

– Det här lägret har varit väldigt mysigt. Det har varit väldigt äventyrligt och lärorikt eftersom jag själv aldrig har paddlat eller bestigit berg förr. Om du är sjuk eller har en diagnos så skulle jag tipsa om att signa upp på ett sånt här läger, för det var en väldigt rolig upplevelse, säger hon.

Se hur det gick till när deltagarna klättrade uppför berget i videon ovan! Vill du också åka på läger med Min Stora Dag? Anmäl dig i vår lägerbevakare så skickar vi ut information när det finns nya läger att ansöka till.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner