Nyfunna vänner på Min Stora Dags ridläger

Att få umgås i stallet och känna gemenskap med nya vännerna, det är något som åtta ungdomar fick göra under en långhelg i september. Det blev korvgrillning, många skratt och självklart flera ridturer. ”Jag hoppas det är vänner för livet”, säger 15-åriga Nova.

På vackra Näs gård utanför Norrtälje samlades ungdomar och volontärer från Min Stora Dag för att rida tillsammans under en helg.

Det blev självklart stort fokus på hästarna, men framför allt är det gemenskapen som deltagarna tar med sig.

– Det känns bra att man hittar folk som är lik en själv, för man kan relatera mer och man klickar bättre. Hemma är det mest folk utan diagnoser och de förstår mig inte alltid, här förstår de en, berättar Nova som har diagnoserna add och depression.

”Hoppas jag får komma tillbaka hit någon gång”

– Jag älskar att rida, jag älskar att vara med djur. Djur är så snälla och fina. Jag hoppas jag får komma tillbaka hit någon gång.

Starkt band till nya vännerna

Under helgen fick deltagarna lära känna gårdens hästar och gemensamt ge sig ut på ridturer. De hann också med grillning av marshmallows och en båttur på sjön intill gården. Men framför allt fick de tid att umgås och prata med varandra.

– Det är skönt att se andra som har diagnoser, för att veta att jag inte är den enda annorlunda. Att jag inte är konstig för att jag har sjukdomar, det är andra som är sjuka och inte mår jättebra heller, säger 14-åriga Fanny.

Hon har diabetes och epilepsi och för henne är de nyfunna vännerna något av det bästa med helgen.

Deltagare på Min Stora Dags ridläger 2021

”Skönt att se andra som har diagnoser”

– Gemenskapen och sällskapet man får här, det är verkligen ett band som man vill behålla med allihop. Det är nog det bästa med lägret skulle jag säga.

Även Nova tycker att de nya vännerna är något av det bästa med helgen.

– De är jättesnälla här, jag hoppas det är vänner för livet.

Se mer från helgen i filmen ovan! Vill du också följa med på Min Stora Dags läger? Anmäl dig i vår lägerbevakare så hör vi av oss när det finns nya läger att ansöka till.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner