För dig som jobbar inom elevhälsan

Jobbar du inom elevhälsan så är du en viktig kanal för att nå ut till barn och ungdomar som ingår i vår målgrupp. Skolsköterskor, kuratorer och andra inom elevhälsan känner ofta barnet och dess familj väl.

Vår Glädjerapport visar att det är otroligt stort för många barn att få berätta om sin Stora Dag just i skolan! Kanske blir upplevelsen man fått via Min Stora Dag höjdpunkten på sommarlovet. Det kan bryta negativa spiraler och i stället bidra till stolthet och bygga självförtroende.

Vi hoppas att så många som möjligt som jobbar inom elevhälsan vill vara med och berätta om möjligheterna med Min Stora Dag.

Stora Dagar du kan tipsa om

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag på läger vänder sig till ungdomar mellan 14 och 18 år och genomförs oftast utan föräldrar. Lägren bjuder på en unik chans att träffa andra ungdomar i liknande situation.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Beställ informationsmaterial

Vi skickar gärna informationsmaterial i form av affischer och informationsblad med enkel och kortfattad information. Budskapet är ”Ansök om en Stor Dag!”. Det är helt kostnadsfritt att beställa vårt informationsmaterial.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss!

John Häggström, projektkoordinator

John Häggström
Projektkoordinator

070-455 20 82

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner