För dig som jobbar inom elevhälsan

Jobbar du inom elevhälsan så är du en viktig kanal för att nå ut till barn och ungdomar som ingår i vår målgrupp. Skolsköterskor, kuratorer och andra inom elevhälsan känner ofta barnet och dess familj väl.

Vår Glädjerapport visar att det är otroligt stort för många barn att få berätta om sin Stora Dag just i skolan! Kanske blir upplevelsen man fått via Min Stora Dag höjdpunkten på sommarlovet. Det kan bryta negativa spiraler och i stället bidra till stolthet och bygga självförtroende.

Vi hoppas att så många som möjligt som jobbar inom elevhälsan vill vara med och berätta om möjligheterna med Min Stora Dag.

För att få en Stor Dag behöver barnet bifoga ett medicinskt intyg. Du som jobbar inom elevhälsan får gärna hjälpa familjer du träffar att fylla i intyget och bekräfta vilken diagnos barnet har. Vi har tagit fram en mall som du kan använda.

Barn- och ungdomsrådet om vad du och andra vuxna i skolan borde förstå och känna till

Medlemmarna i Min Stora Dags barn- och ungdomsråd har själva erfarenheter om hur det är och har varit att gå i skolan samtidigt som en sjukdom eller diagnos påverkar en dagligen. Det här tycker rådet att du och andra vuxna i skolan ska förstå och känna till.

Barn- och ungdomsrådet om vad vuxna i skolan borde förståBarn- och ungdomsrådet om vad vuxna i skolan borde förstå

Om rådet skulle rekrytera en skolsköterska…

Skolsköterskan är en väldigt viktig person och funktion i skolan. Om Min Stora Dags barn- och ungdomsråd skulle få chansen att rekrytera en skolsköterska så hade den här informationen stått i jobbannonsen…

Grafisk bild som visar en lista och en penna,Grafisk bild som visar en lista och en penna,

Stora Dagar du kan tipsa om

En Stor Dag kan vara stor och omvälvande, som att träffa en idol eller resa iväg på ett äventyrsläger. I barnets värld kan även en övernattning på hotell och åka tåg räcka som det där lilla extra som ger ny kraft.

Stor Dag i gruppStor Dag i grupp
Stor Dag i grupp

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Stor Dag på läger

En Stor Dag i grupp går att ansöka till på vår hemsida eller delas i vissa fall ut av sjukhuspersonal. Aktiviteterna upplevs ihop med andra barn och vårdnadshavare.

Läs mer
Upplevelsepaket

En Stor Dag med upplevelsepaket innehåller aktiviteter som genomförs på egen hand med familjen. De kan exempelvis innehålla en dag på en nöjespark, bio eller middag.

Läs mer

Beställ informationsmaterial

Vi skickar gärna informationsmaterial i form av informationsblad med enkel och kortfattad information om hur man ansöker till en Stor Dag.

Just nu kan du dessutom beställa en specialutgåva av Bamsetidningen på fyra olika språk: svenska, arabiska. farsi och somali. Tidningen handlar om Min Stora Dag och hur man gör för att ansöka om en glädje- och kraftpåfyllande upplevelse!

Det är helt kostnadsfritt att beställa vårt informationsmaterial.

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss!

John Häggström
Projektkoordinator

070-455 20 82

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner