Om Min Stora Dags barn- och ungdomsrådet skulle rekrytera en skolsköterska…

Skolsköterskan är en väldigt viktig person och funktion i skolan. Om Min Stora Dags barn- och ungdomsråd skulle få chansen att rekrytera en skolsköterska så hade den här informationen stått i jobbannonsen:

DINA ARBETSUPPGIFTER
Skolsköterska inom elevhälsan. Årliga hälsokontroller, vaccination, informera elever om elevhälsan, informera alla elever om kroppens utveckling fysiskt och psykiskt och utbilda annan personal på skolan. Du ska kunna vara på skolan varje dag och synas i korridorer som en god förebild och övervaka elevers välbefinnande och mående.

EGENSKAPER
Du ska vara förstående och kunna sätta dig in i elevens situation. Som person är du inbjudande, trevlig, glad och har god humor. Du är en god lyssnare och en initiativtagare som är lösningsorienterad. Du är enkel att kommunicera med och har ett lekfullt, sympatiskt och också respektfullt sätt. Du förstår att alla elever är unika och att en elev inte är sin sjukdom eller diagnos. Du förstår att information och samtal om psykisk hälsa och självskadebeteende är viktigare än börja-inte-röka broschyrer! Du är en allmänt skön människa som är ung i sinnet. Du erbjuder elever möjlighet att kontakta dig via SMS eller på andra sätt, t ex via Instagram. Och framför allt förstår du hur viktig du och ditt jobb är!

ERFARENHETER OCH KRAVPROFIL

  • Är utbildad sjuksköterska/läkare.
  • Har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar.
  • Allmänt accepterande gällande hbtq+.
  • Vara på jobbet – heltid.
  • Stöd till elever utifrån individuellt behov (Hela eleven – hela vägen).
  • Vara beredd på att alla dagar är olika.
  • Vara beredd på att lära sig om nya situationer och sjukdomar en inte hört talas om.
  • Bedöma hur elevers hälsa är och när det krävs ytterligare hjälp.

Mer från barn- och ungdomsrådet

Vad kan jag göra som kompis till någon som har en allvarlig sjukdom eller diagnos? Hur vill barnen bli bemötta av vuxna? Ta del av barn- och ungdomsrådet svar på dessa frågor och deras bästa tips till dig som ska få en Stor Dag!

Gruppbild på Min Stora Dags barn- och ungdomsrådGruppbild på Min Stora Dags barn- och ungdomsråd

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner