Ville håller i en ballong och tittar in i kameran.Ville håller i en ballong och tittar in i kameran.

”Jag fick laga toast skagen med en stjärnkock”

Glädje är en livsviktig del av varje vårdplan. 8-årige Ville från Vendelsö har en sjukdom som heter neurofibromatos 1 och till följd av den har han fått en hjärntumör. Hans vårdplan innehåller bland annat cellgift, samtalsstöd – och att få laga toast skagen med en stjärnkock.

Sedan december 2021 har Ville fått cellgiftsbehandling för sin sjukdom. Något som har varit väldigt viktigt för Ville under behandlingstiden är det stöd han har fått från Mellisklubben. Till Villes stora fördel har han haft behandling på onsdagar, samma dag som Mellisklubben och dess grundare Laura är på plan 12, barnonkologen, på Karolinska. Han har fått hjälpa till att förbereda frukter och grönsaker till andra barn på avdelningen och han har fått göra egna smoothies. Villes matglädje har även smittat av sig till andra barn och deras föräldrar.

När Ville fick möjlighet att få en önskan uppfylld av Min Stora Dag gick även det i matens tecken. Ville önskade nämligen att få laga toast skagen med stjärnkocken Niklas Ekstedt!

”Den bästa dagen i hans liv”

Fick sin önskan uppfylld
När det var dags för Villes Stora Dag hämtades han först upp med limousin utanför sitt hem där han tillsammans med sin familj åkte till Niklas restaurang Hillenberg i centrala Stockholm. På plats möttes han upp av volontären Eva som lämnade över ett förkläde med Villes namn på. Sen spenderade han en timme i köket tillsammans med Niklas som gav sina bästa knep för den allra smarrigaste toast skagen man kan tänka sig. Toasten fick Ville därefter stolt servera till sin familj. Inte nog med detta så fick familjen bo på Steam Hotel och besöka badhuset Kokpunkten efteråt.

Villes Stora Dag
Foto: Maja Brand

– Det blev inte bara en, utan tre magiska dagar. Dagar där vi i familjen kunde lägga alla behandlingar och andra måsten åt sidan och bara vara tillsammans. Ville sade efteråt att dagen med Niklas var den bästa dagen i hans liv, säger Villes mamma Karin.

Ge en dag för att orka flera
Med en gåva till Min Stora Dag är du med och uppfyller önskningar för barn som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Betydelsen kan inte underskattas. Många läkare vittnar om hur förväntan, glädje och ljusa minnen stärker barnens återhämtning och läkning. Att känslan av utvaldhet ger extra kraft att tackla en tuff vardag.

Men behovet är enormt. Just nu finns det nära 200 000 barn i Sverige som ännu inte har fått sin önskan uppfylld. Med din gåva blir det möjligt. Ge en dag för att orka flera. Swisha en gåva nedan.

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner