Marknadskommunikatör insamling – föräldravikariat

Just nu lever 200 000 barn i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det är för dem Min Stora Dag finns till. För att uppfylla deras drömmar, ge kraft och livsviktig glädje i en tuff barndom.

Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu dig som vill vara med på en lika viktig som rolig tillväxtresa. Under de kommande åren har Min Stora Dag stort fokus på att öka vår insamling. Allt för att möjliggöra nya Stora Dagar till ännu fler behövande barn.

I rollen som marknadskommunikatör insamling jobbar du på kommunikations- och marknadsavdelningen, i nära samarbete med insamlingsavdelningen och reklambyrå. Du har en viktig roll när det gäller att driva insamling och engagemang via kreativ kommunikation i såväl egna som köpta kanaler. Tjänsten är ett vikariat till september 2024.

Nu söker vi dig som drömmer om att göra verklig skillnad för barn som kämpar. Kanske jobbar du idag inom en annan insamlingsorganisation, på reklambyrå eller marknadsavdelning. Det viktiga är att du brinner för vår fråga och är en kreativ person som vet hur man via kommunikation skapar effekt!

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med insamlingsteamet planera insamlingsdrivande aktiviteter mot både privatpersoner och företag.
 • I samarbete med marknadsteam och reklambyrå genomföra planerade aktiviteter, vilket kan innebära allt från text- bild- och enklare filmproduktion till budskapsförmedling och kampanjarbete.
 • Skapa, följa upp och hela tiden förbättra insamlingsdrivande inlägg i sociala medier.
 • Anpassar, utvärderar och justerar innehåll på vår sajts givarsidor.
 • Skapar riktade aktiviteter som SMS, mail och DR samt följer upp och förbättrar insamlingslösningar såsom Adoveo.

Vi söker dig som:

 • Brinner för att arbeta kreativt för att skapa effekt, engagemang och långsiktiga relationer.
 • Besitter god kompetens när det gäller att initiera, anpassa och utvärdera insamlings-aktiviteter, givarresor och kommunikation för att driva utveckling mot uppsatta mål.
 • Har starkt och positivt självledarskap i att driva, utveckla och nå uppsatta mål.

Önskad kompetens och erfarenhet:

 • Erfarenhet av och kunskap när det gäller produktion och projektledning av marknadsaktiviteter som skapar effekt.
 • Erfarenhet av att arbeta med system, exempelvis: CRM-system (vi använder Salesforce), mejlverktyg (vi använder Marketing cloud), Adobe, Microsoftprogrammen, Adoveo och Meta Business Manager.
 • Förståelse för CRM då utveckling av givare kommer vara en av flera viktiga delar av ditt arbete.

Meriterande

 • Meriterande om du kan visa på projekt där du skapat kommunikation som lett till konkreta resultat.
 • Min Stora Dag vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla och eftersträvar mångfald, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Har du därför språkkunskaper vid sidan av svenska, exempelvis arabiska, somali eller farsi, är det meriterande

Praktiskt

Tjänsten som Marknadskommunikatör Insamling är ett vikariat till och med september 2024 med tillträde enligt överenskommelse. Du rapporterar till marknads- och kommunikationschef och ingår i marknads- och kommunikationsavdelningen.

Har du frågor om tjänsten, kontakta: peter.frykehag@minstoradag.org.

Vid fackliga frågor kontakta unionen@minstoradag.org

Min Stora Dags kansli är beläget i Vasastan i centrala Stockholm. Vi arbetar flexibelt: två fasta dagar i veckan från vårt kansli och därutöver antingen på kansli eller hemma beroende på vad arbetet kräver.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2:a maj 2023. Intervjuer genomförs löpande.

Varmt välkommen med ett personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org

Märk ditt mejl med Marknadskommunikatör Insamling i ämnesraden.

Min Stora Dag

På Min Stora Dag arbetar vi kontinuerligt för att vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vid alla rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet och inställning.

Min Stora Dags värderingar är glädje och kvalitet och internt har vi extra fokus på tillit och samarbete. Värdegrunden är avgörande för vår framgång och en gemensam utgångspunkt i vårt arbete.

Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som uppfyller önskningar och sprider livsviktig glädje genom upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen består idag av drygt tjugo personer och vi har runt 250 fantastiska volontärer runt om i hela landet till vår hjälp. Läs mer om oss här.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner