Marknadskommunikatör – insamling

Just nu lever 200 000 barn i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det är för dem Min Stora Dag finns till. För att uppfylla deras drömmar, ge kraft och livsviktig glädje i en tuff barndom. Min Stora Dag befinner sig i en expansiv fas och har under de kommande åren stort fokus på att öka våra intäkter, för att möjliggöra ännu fler Stora Dagar. Till det arbetet söker vi nu dig som är vår nya stjärna på insamlingskommunikation, som kreativt och lösningsorienterad brinner för att driva intäkter, stärka lojalitet och skapa engagemang.

Rollen tillhör vår kommunikations- och marknadsavdelning och ditt arbete sker i nära samarbete med insamlingsavdelningen. Du är mottagare av önskade insamlingsaktiviteter och ansvarar för att planera, paketera samt arbeta ut dessa. Du kommer även initiera nya kreativa lösningar som genererar gåvor, från både nya och befintliga givare.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Initiera, planera och genomföra insamlingsdrivande aktiviteter, genom såväl text som bild och rörligt material.
 • I nära samarbete med våra partneransvariga, och partners, planera, skapa och utveckla material som ökar det värde företag får ut av att samarbete med Min Stora Dag.
 • Skapa kommunikation som driver konvertering och intäkter, med fokus på de digitala kanalerna. Som omvandlar givarvilja till faktiska gåvor och engagemang. Ex: Innehåll till våra givardialoger (främst via SMS och mail), insamlingsdrivande närvaro för SoMe, innehåll och lösningar för insamlingskanaler (ex Adoveo.)

Vi söker dig som:

 • Kan och brinner för insamlings- eller säljdrivande kommunikation som skapar engagemang, konvertering och långsiktig effekt.
 • Är van vid att producera ”Call to action-copy” och sätter den naturligt i rätt sammanhang, för såväl bild som rörligt material.
 • Besitter god kompetens när det gäller att initiera, anpassa och utvärdera marknadsaktiviteter, för att driva utveckling mot uppsatta mål.
 • Har starkt och positivt självledarskap i att driva, utveckla och nå uppsatta mål.

Önskad kompetens och erfarenhet av:

 • Marknadsaktiviteter som driver intäkter (insamling eller försäljning)
 • Produktion och projektledning av marknadsaktiviteter som driver konvertering.
 • Adobe, Microsoftprogrammen, Adoveo och Facebook Business Manager.
 • Du har förståelse och intresse av givarutveckling. Tester, uppföljning och utveckling kommer vara viktiga delar av ditt arbete.

Meriterande

Om du kan visa på kommunikation du skapat, som lett till konkreta resultat.

Praktiskt

Tjänsten som Marknadskommunikatör Insamling är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Du rapporterar till vikarierande marknads- och kommunikationschef Kicki Kollstedt och ingår i marknads- och kommunikationsavdelningen.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Kicki: kristina.kollstedt@minstoradag.org

Vid fackliga frågor kontakta unionen@minstoradag.org

Min Stora Dags kansli är beläget i Vasastan i centrala Stockholm. Vi arbetar flexibelt: två fasta dagar i veckan från vårt kansli och därutöver antingen på kansli eller hemma beroende på vad arbetet kräver.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 4 december 2022. Intervjuer genomförs löpande.

Varmt välkommen med ett personligt brev och cv till rekrytering@minstoradag.org

Märk ditt mejl med Marknadskommunikatör Insamling i ämnesraden.

Min Stora Dag

På Min Stora Dag arbetar vi kontinuerligt för att vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi vet att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vid alla rekryteringar läggs stor vikt vid personlig lämplighet och inställning.

Min Stora Dags värderingar är glädje och kvalitet och internt har vi extra fokus på tillit och samarbete. Värdegrunden är avgörande för vår framgång och en gemensam utgångspunkt i vårt arbete.

Min Stora Dag är en rikstäckande välgörenhetsorganisation som uppfyller önskningar och sprider livsviktig glädje genom upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Organisationen består idag av drygt tjugo personer och vi har runt 250 fantastiska volontärer runt om i hela landet till vår hjälp. Läs med om oss här.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner