Inför ditt vinterläger i Jukkasjärvi

Här är allt du behöver veta inför Min Stora Dags vinterläger i Jukkasjärvi, både upplägg och packlista.

Du åker tillsammans med 14 andra ungdomar i åldern 14-17 år. Med på resan kommer det finnas volontärer från Min Stora Dag varav en är medicinskt kunnig.

Resa

Min Stora Dag bokar resan från hemort till Jukkasjärvi. Ni som bor söderut sammanstrålar i Stockholm på torsdag kväll och tar gemensamt nattåget upp. Hem åker ni på söndagen med flyg till Stockholm och sedan vidare med tåg. För er andra bokar vi tåg direkt från Kiruna.

Boende

Vi bor tillsammans på prästgården vid Torneälven där vi sover uppdelat tjejer och killar med en volontär i varje rum. I prästgården lagar och äter vi våra måltider och det finns utrymmen där vi kan hänga och umgås på kvällarna.

Aktiviteter

Vi kommer bland annat att få en rundtur på ishotellet där vi även får testa på isskulptering. Resten av helgen får vi prova på hundspann, skotertur och träffa renarna som vi bor granne med.

Vad kostar det?

Lägret är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader under helgen inklusive resor.

Vad ska jag packa?

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt vinterläger.

När du packar kläder är det smart att tänka enligt flerskiktsprincipen. Det vill säga ett underställ och en värmande fleece som mellanlager.

Sedan avslutar du med en jacka och ett par kängor alternativt ett par joggingskor med bra sula.

Det är också bra att packa med regnkläder.

Det här är ishotellet

Ishotellet, eller Icehotel som det heter egentligen, är ett världsunikt hotell och en konstutställning av snö och is. Det är världens första och största hotell som skapats från is och snö.

Under vinterlägret kommer ni att få besöka Icehotel och få en rundtur i denna mäktiga skapelse. Ni får även prova på att skulptera is.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner