Inför ditt ridläger på Näs gård

Här är allt du behöver veta inför Min Stora Dags ridläger på Näs gård, både upplägg och packlista.

Du åker tillsammans med sju andra ungdomar i åldern 14-18 år. Med på resan kommer det finnas volontärer från Min Stora Dag varav en är medicinskt kunnig. Näs drivs i privat regi och du kommer även träffa ägarna och deras erfarna ridinstruktörer.

Resa

Min Stora Dag kommer att boka tåg och/eller flyg tur- och retur mellan hemort och Näs gård i Rimbo. Vi kommer mötas upp på Stockholms centralstation där vi gemensamt tar buss ut till gården. Resan tar ungefär 45 minuter.

Boende

Vi kommer att bo i en nybyggd byggnad där vi sover i rum tillsammans. En vuxen ledare från Min Stora Dag kommer sova i varje rum och vi sover uppdelat killar och tjejer.

Aktiviteter

Vi kommer bland annat att rida, fiska, åka båt, grilla och köra fyrhjuling. De som vågar sig på ett dopp får även bada i den närliggande sjön. På gården har du alla bekvämligheter du kan tänkas behöva.

Vad kostar det?

Lägret är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader under helgen inklusive resor.

Vad ska jag packa?

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt ridläger. Om du har egen ridutrustning som hjälm och skyddsväst som du vill ta med dig går det självklart bra – annars finns det på plats att låna.

Du får gärna ta med dig ridkläder och ridskor om du har hemma, men annars kan du ta med dig byxor utan för hårda sömmar och skor/stövlar. Gärna med en klack, då kommer det fungera galant.

Vi kommer även vara ute under helgen så det är bra att packa ner bekväma och varma kläder samt regnkläder.

Lär känna hästarna

Näs gård har fem ridskolehästar. Lär känna Sally, Venus, Freisting, Klettur och Trostan.

Ridläger med mycket skratt

En solig sensommarhelg i september 2020 samlades sju ungdomar på Näs gård för att delta på Min Stora Dags ridläger.

Det blev självklart mycket tid i stallet, bad, grillning och även mycket skratt.

– Det var en otroligt glad, nöjd tjej som jag hämtade upp efter lägret. Tusen miljoner tack för att hon fick möjlighet att åka med, skrev en av mammorna efter lägret.

Det här är Näs gård

Näs gård har en lång och anrik historia. Huvudbyggnaden med sina två flyglar ligger vackert beläget vid sjön Sparren i Rösocken, Norrtälje. Gården är ett tydligt exempel på en välbevarad herrgårdsmiljö från 1700-talet.

Miljön runt Näs är tydligt präglat av historiska händelser och sammanhang samt klassas som ett kulturellt riksintresseområde.

Idag är Näs gårds främsta verksamhet ridanläggningen med ridhus, ridundervisning och inackordering av islandshästar.

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner