Inför familjehelgen på Kolmården

Här är allt du behöver veta inför Min Stora Dags familjehelg på Kolmården utanför Norrköping.

Den 7-9 oktober anordnar Min Stora Dag ett helgläger för barn med autism och deras familjer. Ankomst på eftermiddagen den 7 oktober och avresa efter lunch den 9 oktober.

Du åker på lägret tillsammans med din närmsta familj och under helgen finns även ytterligare nio familjer med. Som familj räknas också mor- och farföräldrar eller annan viktig närstående vuxen. Ansökan görs av vårdnadshavare. Dessutom kommer det finnas flera volontärer från Min Stora Dag som hjälper er med allt det praktiska under lägret.

Resa

Vi rekommenderar att ni reser med egen bil till familjehelgen. Min Stora Dag står för milersättning för resan mellan hemort och Kolmården. Har ni inte tillgång till bil, bokar och bekostar Min Stora Dag tågresa och vidare transport till Kolmården. Kolmården ligger cirka 30 minuter norr om Norrköping och ni parkerar fritt vid Vildmarkshotellets egna parkering intill hotellet.

Boende

Ni bor i familjerum på barnvänliga Vildmarkshotellet. I rummen finns två bekväma sängar som enkelt går att dra ihop till en dubbelsäng (2x90cm). Här finns även komfortabla sängskåp för två personer vilket gör att varje familj kan vara max fyra personer under familjehelgen.

Mat

Vi äter alla måltider i huvudbyggnaden på Vildmarkshotellet.

Vid måltiderna kommer familjerna ha tillgång till ett och samma bord under hela helgen. Under helgen ingår måltider från och med middag på fredag kväll till och med lunch på söndagen innan avfärd. Menyn för helgen skickas ut i god tid innan familjehelgen.

Aktiviteter

Vi erbjuds skräddarsydda aktiviteter där vi får gå bakom kulisserna på Kolmården och träffa utvalda djur under ledning av de kunniga djurvårdarna. Dessutom erbjuds vi ett härligt besök på Vildmarkshotellets generösa spa-avdelning.

Observera att ni ej kommer kunna gå fritt i parken utan allting görs med guider och i grupper då parken är stängd för allmänheten.

Min Stora Dag arrangerar en filmkväll för barnen på lördag kväll. Vi kommer också erbjuda er föräldrar tillfälle att umgås och dela erfarenheter med varandra under avslappnade former.

Självklart deltar ni i aktiviteterna efter egen takt och förmåga.

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader och milersättningen för den egna bilen till och från Kolmården.

Mer om Kolmården

Här kan du läsa mer om Kolmården: https://www.kolmarden.com/

Huvudpartners

Samarbetspartners

Bli partner