Inför familjehelgen på Marholmen

Här är allt du behöver veta inför Hela Spektrats familjehelg på ön Marholmen i Roslagen.

Den 16-18 september anordnar specialprojektet Hela Spektrat ett helgläger för barn med autism och deras familjer. Ankomst den 16 september (från klockan 15.00) och avresa söndag 18 september (efter lunch, senast klockan 14.00).

Du åker på lägret tillsammans med din närmsta familj och under helgen finns även ytterligare nio familjer med. Som familj räknas också mor- och farföräldrar eller annan viktig närstående vuxen. Ansökan görs av vårdnadshavare. Dessutom kommer det finnas flera volontärer från Min Stora Dag som hjälper er med allt det praktiska under lägret.

Resa

Vi rekommenderar att ni reser med egen bil till familjehelgen. Hela Spektrat står för milersättning för resan mellan hemort och Marholmen. Har ni inte tillgång till bil, bokar och bekostar Hela Spektrat tågresa och vidare transport till Marholmen. Marholmen är en ö med broförbindelse som ligger cirka 1 mil söder om Norrtälje och cirka 7 mil norr om Stockholm.

Boende

Familjerna bor i egna stugor på 70 kvm med sex bäddar fördelat på tre rum, varav två av rummen har enkelsängar och ett av rummen har enkelsäng samt en överslaf. Stugorna har ett litet kök, bastu, braskamin och rymlig altan med utemöbler för mysiga sommarkvällar. Samtliga stugor har nära till våra gemensamma aktiviteter och lokalen där vi äter våra måltider. Sänglinne och avresestäd ingår.

Mat

Vi äter alla måltider i huvudbyggnaden på Marholmen som ligger på kort promenadavstånd från stugorna. Vid måltiderna kommer familjerna ha tillgång till ett och samma bord under hela helgen (utöver grillningen).

Under helgen ingår måltider från och med middag på fredag kväll till och med lunch på söndagen innan avfärd. På fredagskvällen arrangeras en gemensam grillning. På lördagskvällen arrangeras en gemensam grillning. Menyn för helgen skickas ut i god tid innan familjehelgen. Känner ni er osäkra på det som serveras i matsalen, så kan ni ta med mellanmål eller annan nödproviant för helgen och förvara i köket i den egna stugan.

Bildstöd: eld

Aktiviteter

På Marholmen finns möjlighet till en mängd aktiviteter. Dels de aktiviteter som arrangeras specifikt för oss, men även annat som ni självklart kan ta del av på egen hand.

Hela Spektrat arrangerar en gemensam grillkväll på fredagen och en träff med hundar och kaniner på lördagen. Vi kommer också erbjuda er föräldrar tillfälle att umgås och dela erfarenheter med varandra under avslappnade former.

Utöver det erbjuder området allt från vackra promenadstråk, äventyrsgolf, lekpark, tipsrunda för vuxna och barn och möjlighet till bad för den som vågar. Självklart deltar ni i aktiviteterna efter egen takt och förmåga.

Bildstöd: hund Bildstöd: person kramar kanin

Vad kostar det?

Inget! Familjehelgen är helt gratis och specialprojektet Hela Spektrat står för alla kostnader och milersättningen för den egna bilen till och från Marholmen.

Marholmen från ovanMarholmen från ovan

Läs mer om Marholmen

Marholmen är en ö förbunden med bro till fastlandet.

Ön ligger cirka en timme från Stockholm och erbjuder härliga naturupplevelser och rekreation, men också roliga aktiviteter så som äventyrsgolf och bad.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner