Inför ditt äventyrsläger vid Höga kusten

Här är allt du behöver inför Min Stora Dags äventyrsläger i Friluftsbyn vid Höga kusten. Ta del av både upplägg och packlista.

Du åker tillsammans med 14 andra ungdomar i ålder 14-17 år. Med på resan kommer det finnas flera volontärer från Min Stora Dag varav en är medicinskt kunnig.

Resa

Min Stora Dag bokar tåg och/eller flyg till och från hemort och Stockholm/Örnsköldsvik. Du som kommer från Stockholm och längre söderut möts upp i Stockholm och åker gemensamt upp med tåg till Örnsköldsvik. Tillsammans tar vi oss sedan med buss från Örnsköldsvik tågstation till Friluftsbyn.

Boende

Vi bor i Friluftsbyns bekväma friluftsbodar precis vid foten av Skuleberget. Här har du Höga kustens främsta äventyr och utflyktsmål precis utanför dörren.

Varje stuga har två våningssängar och vi bor 3-4 personer i varje stuga, killar och tjejer var för sig. I alla rum sover minst en volontär från Min Stora Dag.

Dusch och toalett finns i intilliggande servicehus. Vi äter alla måltider bara några meter från bodarna i Friluftsbyns hjärta.

Aktiviteter

Höga kusten är ett av Sveriges främsta områden för friluftsliv. Här kan du uppleva mäktiga kustnära berg, djupa urskogar och en skimrande kust.

Med bas i Friluftsbyn kommer vi tillsammans uppleva några av Höga kustens absoluta höjdpunkter.

Tillsammans med guide och nya kompisar testar vi på att vandra, paddla och klättra. Det finns även möjlighet att bara hänga och umgås tillsammans vid lägerelden.

Vad kostar det?

Lägret är helt gratis och Min Stora Dag står för alla kostnader under helgen inklusive resor.

Vad ska jag packa?

Det ska vara enkelt att hänga med Min Stora Dag. Du behöver inte den senaste utrustningen för att följa med på vårt äventyrsläger.

När du packar kläder är det smart att tänka enligt flerskiktsprincipen. Det vill säga ett underställ och en värmande fleece som mellanlager.

Sedan avslutar du med en jacka och ett par kängor alternativt ett par joggingskor med bra sula.

Det är också bra att packa med regnkläder.

Det här är Friluftsbyn

När vi upptäcker Höga kusten utgår vi från Friluftsbyn. Där hittar vi våra stugor, flera sällskapsytor och massa äventyr runt hörnet.

Jerry Engström som grundat Friluftsbyn kommer vara med under lägret och visa oss det bästa Höga kusten har att erbjuda.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner