Vad behöver du ha för att kunna delta?

Inga förkunskaper krävs men det är såklart roligt och bra om du har spelvana i något av spelen.

Fortnite, League of Legends och Counter-Strike har olika åldersgränser rekommenderade. För att de spel du inte har åldern inne för krävs godkännande från målsman.

Då denna aktivitet kommer utspela sig i era egna hem så behöver ni ha en egen dator som klara av prestandan för dessa spel samt internetuppkoppling.

Om du önskar spela Fortnite från en annan konsol än dator, så som PS4, så går detta bra men du behöver även vara inloggad på Discord medan du spelar för att kommunicera med övriga spelare.

Till de ungdomar som får en plats på denna aktivitet kommer vi skicka ut mer information när dagen närmar sig, bland annat hur du loggar in och vad ni kan förbereda genom att ladda hem.

E-sportdagen äger rum på Discord, en plattform där vi kommer logga in i ett stängt forum. Endast deltagare, coacher och e-sportprofiler kommer delta. Eventet streamas inte för allmänheten.

Om spelen

Fortnite: Ett färgglatt spel i battle royale-genren där 100 personer landar på en ö och kämpar för att överleva längst. Under spelets gång plockar man på sig utrustningar och andra nödvändiga prylar. Det unika i spelet är byggfunktionen som gör det möjligt att bygga skydd eller skapa ett höjdövertag mot motståndaren. Fortnite går att spela ensam, i par eller i lag om fyra.

Counter-Strike: En klassiker i spelvärlden! Counter-Strike har funnits i flera olika versioner sedan det släpptes första gången 1999. Global Offensive kom 2012 och är den senaste utgåvan av spelet. Counter-Strike är en förstapersonsskjutare (FPS) som går ut på att eliminera sina motståndare.

League of Legends: Ett lagbaserat onlinedatorspel där spelarna ska förstöra motståndarnas bas. Det finns olika banor att välja på för antingen sex eller tio spelare uppdelade på två lag och varje lag startar på var sin sida av kartan, nära lagets bas som kallas nexus. En match vinns när motståndarlagets nexus är förstörd, eller när de ger upp.

Area Academy

Area Academy är ett pedagogiskt företag som inriktar sig mot ungdomar och deras utveckling via e-sport. De stoltserar i att ha byggt ett koncept som funkar såväl inom skolans ramar som till ungdomsträning och utveckling via e-sportläger.

Allt de gör är uppbyggt via pedagoger som har spetskompetens inom träningslära, skolan i form av lärare, men även via e-sportare som Potti och JAEGARN som har haft långa internationella karriärer i Counter-Strike.

Area Academy anser e-sport vara det starkaste kommunikativa medlet inom sport, och att datorvanan ger färdigheter som programmering, språk, förståelse för kultur och allas lika värde.

Jaegarn – Fredrik Andersson

Under e-sportdagen kommer du att få träffa Fredrik ”Jaegarn” Andersson. Fredrik har en bakgrund som elitspelare från bland annat svenska landslaget i Counter-Strike, men har sedan dess lagt sitt fokus på fysisk träning.

Med 15 års erfarenhet i träningsbranschen med allt från lagutveckling och träningsresor till personlig träning är Fredrik en av Sveriges mest fysiskt aktiva e-sportare, vilket han nu använder för att arbeta med ungdomar, ledarskap och coachning inom Area Academy.

Fredrik coachar numera även NiP:s ungdomslag där hans vision är att bygga Sveriges kommande generation av e-sportproffs.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner